top of page

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГИ

МАЙ

"ДОКАТО ПЛЪХОВЕТЕ ПРАВЯТ ЛЮБОВ"

Премиера на книгата на Христо Стоянов

сряда, 17 май от 19:00 ч.

 

Най-новата книга на Христо Стоянов съдържа 67 разказа - защото тази година авторът навършва 67 години. Това е единствената книга, описваща живота на клошарите. Клошарите, които спокойно можем да наречем ОТШЕЛНИЦИТЕ НА 21 ВЕК...

ПРЕДГОВОР

 

„Докато плъховете правят любов“ на писателя Христо Стоянов е уникална по своята жанровост и тематика книга в българската литература. Нейните „шестдесет и седем романа“ изграждат своеобразен романов жанр с едно единствено тематично поле – животът на бездомника, с един единствен топос на действието – улицата, с едно единствено време – протяжния всекидневевен цикъл на безвремието, с една единствена посока – отсечката между озоваването на улицата и смъртта. Главният герой на този „бездомнически“ роман е един и същ и толкова различен едновременно. Всяко лице на този герой е заключило в себе си една човешка съдба, също толкова важна, колкото и онази на „нормалните“ хора отвъд Стената, разделяща улицата от дома. Христо Стоянов удивително пестеливо и същевременно пластично ни въвежда в съдбите на маргиналните си герои.

Проф. Николай Димитров

ВХОД СВОБОДЕН!

"ЖИВАК. РОМАНЪТ"

Книгата е налична за продажба на касата

на Сити Марк Арт Център

 

След над 10 години на сцена и 250 представления пиесата „Живак“ получава своето литературно преображение – допълнена с още много лакърдии, шеги и истории от животите на обичаните герои на Димитър Живков!

На 20 март 2023 г. от 19:00 ч. в City Mark Art Center (бул. „Янко Сакъзов“ 30) „Живак. Романът“ ще има и своята официална премиера!

Елате заедно да се потопим в тази шеметно забавна история, която идва право от неподражаемия Северозапад, за да ни разсмее, разчувства и да ни накара с усмивка да кажем: „Я съм могу див!”

viber_image_2023-02-28_10-48-09-462.jpg
bottom of page