ЛЮДМИЛ АНГЕЛОВ ПРЕДСТАВЯ МЛАДИ ТАЛАНТИ НА ПИАНОТО

ЛЮДМИЛ АНГЕЛОВ
ПРЕДСТАВЯ
МЛАДИ ТАЛАНТИ НА ПИАНОТО
11.06.2022 г. от 19:00 ч.

С участието на:
Сияна Михова,  Мария Кирякова, Деян Табашки, Михаела Михайлова, Александър Томов и Маестро Ангелов
​ 
В програмата творби от Й. С. Бах, Л. ван Бетовен, Фр. Шуберт, Фр. Шопен, С. Рахманинов, А. Скрябин, Кл. Дебюси, С. Прокофиев и . П. Владигеров.

ЛЮДМИЛ АНГЕЛОВ ПРЕДСТАВЯ МЛАДИ ТАЛАНТИ НА ПИАНОТО

Автобиографии

Мария Кирякова


Казвам се Мария Ангелова Кирякова. Уча в 12 клас на Националното училище по изкуства „Добри Христов“ - град Варна. Моя преподавателка по пиано е г-жа Елена Недева. Участвам в ежегодните концерти на училището от 1 клас както със солови изпълнения, така и в камерни състави. Имам изяви за честването на 120 години от рождението на Панчо Владигеров във Варна и в Шумен, участничка съм в годишния концерт по случай 75 години от основаването на НУИ „Добри Христов“.

Михаела Михайлова


Михаела Михайлова започва да свири на пиано от 5-годишна възраст в Детската музикална школа гр. Враца при композиторът и педагог Петър Карагенов. След VII-ми клас кандидатства и е приета в НМУ "Любомир Пипков" в класа по пиано на Илья Овчинников. Една година по-късно  преминава в класа по пиано на Дарина Кантарджиева и завършва НМУ "Любомир Пипков" през 2021г. Тогава кандидатства и е прета в НМА "Панчо Владигеров" при акад. Атанас Куртев, след което продължава образованието си в НБУ.
 

Сияна Михова


Родена съм през 2006 и от 2012 г. НУИ Панайот Пипков – гр. Плевен съм в класа по пиано на Антоанета Воденичарова. Участвала съм в майсторски класове, водени от проф. Наско Куртев, проф. Борислава Танева, проф. Ростислав Йовчев, проф. Йовчо Крушев, проф. Чернаев и проф. Людмил Ангелов, а през учебната 2021-2022 се обучавам в класа на проф.- Людмил Ангелов в НБУ. Участие в конкурси: 1-ва награда от XXIII Национален конкурс „Върбан Върбанов” Бургас 2016; 3-та награда от XI межд. клавирен конкурс.
 

Александър Томов


Александър Томов е роден през 2002 г. в гр. София. Започва да учи пиано на 6 години. През 2013 г. е приет в НМУ ,,Л. Пипков’’ в класа по пиано на Ани Тодорова, която е негов педагог до завършването му през 2021. През същата 2021 г. е приет в НМА „Проф. Панчо Владигеров” в класа по пиано на проф. д-р Илия Чернаев. Носител е на II награда от конкурса ,,Орфеева дарба’’ – 2013 г. През 2019 г. печели I награда и специалната награда на журито от XIV Международен конкурс за млади изпълнители.

 

Деян Табашки


Роден на 24.09.2004 година в град Кнежа. Сега ученик в НУИ” Панайот Пипков” - Плевен, в класа по пиано на Антоанета Воденичарова. Участвал в майсторски класове на проф. Людмил Ангелов, проф. Борислава Танева, проф. Иван Дончев, проф. Илия Чернаев, проф. Даниела Андонова. Носител е на награди от национални и международни конкурси: Международен конкурс за вокална и инструментална музика “Звукът на времето”, Велико Търново; Конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика, Бургас;