ЗА ДЕЦА И БЕБЕТА

ОКТОМВРИ

Къде е Ане Франк

(Белгия, Люксембург, Франция, Нидерландия, Израел 2021), оригинално заглавие: Where Is Anne Frank, 99 мин. (10+)

 

29.10.2021 г. от 18:00 ч.

Жанр: анимация, исторически

Режисьор: Ари Фолман

По книгата „Дневникът на Ане Франк“

С гласовете на: Ерика Кери, Руби Стоукс, Нел Барлоу, Себастиан Крофт и др.

Език: английски

Субтитри: български

Награди и номинации:

2021 Премиера на филма на кинофестивала в Кан

Резюме на филма:

Филмът проследява пътуването на Кити, въображаемата приятелка, на която Ане Франк е посветила дневника си. Кити се събужда в близкото бъдеще в къщата на Ане в Амстердам и тръгва на пътешествие, за да я издири. Пламенно и упорито, младото момиченце вярва, че Ане все още е жива и се подвизава някъде в Европа. Докато изживява шока си от съвременния свят, Кити се натъква на наследството на Ане Франк.

Плакат_new

"НЕРОДЕНА МОМА"

30.10.2021 г. от 11:00 ч.

Представлението е с продължителност 60 мин.
 

Спектакъл по българска народна приказка

 

Сценична идея и драматизация – Симона Нанова 
Режисура - Христина Арсенова

Сценография - Десислава Петкова 
Кукли - Емилия Ковачева 
Музика - Група "Орфика"
Участва: - Симона Нанова

 

Един царски син ще порасне, хлапакът ще стане мъж, преминавайки през куп препятствия. Наивен и нетърпелив, той ще бъде измамен и ще загуби своята истинска любима. Но съдбата ще му даде  шанс, за да възтържествуват истината и любовта.

 

В нашия спектакъл  съжителстват фантастични и реални образи. И не случайно.

         

Потопиш ли се в българската народна приказка, сякаш си в езеро с жива вода - прераждаш се. Такава е и "Неродена мома" - от върха на дървото до дъното на дълбокия кладенец откриваме един прекрасен свят на любов и хармония, на справедливост и морален ред, за които всяко добро сърце мечтае.

          

                         Заповядайте да помечтаем заедно!

Спектакъл на Фондация Арте Вива, създаден с подкрепата на Министерство на културата и ПИБ.

press to zoom
press to zoom
press to zoom

НОЕМВРИ

„ХИТРАНКА ЛИСАНКА“

6.11.2021 г. от 11:00 ч.

Представлението е с продължителност 60 мин.

 

Спектакъл по народни приказки

Драматизация: Симона Нанова, Ваня Иванова

Режисура: Ваня Иванова

Сценография: Емелияна Андонова – Тотева

Музикално оформление: Ваня Иванова

Изпълнява: Симона Нанова

В народните приказки е събран вековния опит на хиляди поколения, тя ни прави по-мъдри и по-добри!

Хитрата Лисанка си живее добре  - хем си мързелува, хем си добрува! И винаги успява да се измъкне. Пътешества си от приказка в приказка и ... изобщо не се притеснява, че предава най-добрия си приятел, че е несправедлива или безсърдечна. Но ... „който хитрува, трябва да си пази опашката“. Ще успее ли Лисанка да я опази? Ще замете с нея пак следите или ще си получи заслуженото?

 

В драматизацията са включени  приказките: „ Болен – здрав носи“, „Три хитринки“, „Косе – Босе“, „Врабчето и Лисицата“ и „Вълкът и Лисицата“.

Спектакълът е създаден с финансовата подкрепа на Министерство на културата и фондация Арте Вива.

"ШАРЕНАТА КНИЖКА"

13.11.2021 г. от 11:00 ч.

Представлението е с продължителност 45 мин.

 

Камерен ансамбъл „Силуети“ и Сити Марк Арт Център

представят

ШАРЕНАТА КНИЖКА

Концерт за най-малките деца от 0 - 5 г. и техните родители.

Ще чуете любими пиеси от композиторите: Моцарт, Шуберт, Брамс, Сен-Санс, Корсаков, Прокофиев, Стравински, Пипков, Владигеров и др.

Композициите се вплитат в шарена приказка с любими животинки, песни и игри!
Заповядайте с вашето мъниче и се потопете в шарения свят на класическата музика!

 

Участват:

 

МИЛА КИТАНОВА (актриса)

КАМЕРЕН АНСАМБЪЛ „СИЛУЕТИ“
Калина Митева (цигулка)
Габриела Калоянова (виолончело)
Кристиян Калоянов (кларинет)
Лилия Жекова (пиано)

Билетите са без места, зрителите седят на възглавнички.

_POSTER

"САПУНЕНА ФАНТАЗИЯ"

14.11.2021 г. и 27.11.2021 г. от 11:00 ч.

Представлението е с продължителност 50 мин.Сапунените мехури винаги са били и ще бъдат една много обичана детска игра и един невероятен феномен за възрастните.

Различни номера, игри и състезания със сапунени балони провокиращи  участието на публиката са част от това сапунено пътуване и преживяване.

В шоуто можем да видим от най-обикновени до най-странни сапунени балони ,като на пример:  балоните с дим, огън, квадратните балони, балони - гъсеница, 5 балона един в друг, тенис със сапунени мехури и други шантави номера.

На сцената или импровизираната такава се получава една магия и едно, като че ли преместване в едно друго пространство подобно на космоса в което главните герои са сапунените балони. Участието на децата в шоуто не само е тяхно огромно желание при първото виждане на балоните, но то е и задължение.

Върхът на магията е един любим на всички деца номер а именно затваряне на човек в балон, наричаме го портал към мечтите.

Бон-Бон представя мюзикъла

"Пепеляшка"

 

за първи път премиерно ще се пренесем в приказния дворец "Сити Марк Арт Център"

Представлението е с продължителност 80 мин. 

28.11.2021 г. от 18:00 ч.

 

Любимата на малки и големи приказка за Пепеляшка ще оживее в нова форма на 28 ноември от 17ч., а да покаже на децата колко голяма е силата на изкуството, да чувстват и преживяват света по един по-дълбок и цветен начин.

В „Пепеляшка“ колоритният режисьор Бисерка Колевска, носител на множество международни награди, успява да погъделичка детското в душата на всеки зрител.

Музиката е на Борислава Танева, с която Бон-Бон работи от създаването си, аранжирана и оркестрираната от Румен Бояджиев-син и програмирана от Виктор Стоянов, украсена от богати вокални аранжименти на Яна Балева и Елизабет Нешева в “LaTiDA” records. Текстовете са на Цветомира Цонева. Основен акцент в „Пепеляшка“ е брилянтната хореография на Жасмина Стоянова (танцово студио „Пумпал“), а за преобразяването на децата актьори в приказни герои отговаря художникът на костюмите Адрияна Найденова. Мюзикълът ще бъде под вълшебния съпровод на ClassicArt String Quartet и Зара Кушева - виолончело и Сара Чакърова - ударни!

 

Очакваме ви, за да съпреживеем заедно историята на Пепеляшка!

Уважаеми  зрители,

Относно нововъведените противоепидемични мерки

Във връзка с новите противоепидемични мерки, въведени със заповед на Министерство на здравеопазването от 20 октомври, бихме искали да Ви уведомим, че от 25.10.2021 г. на нашата сцена ще се влиза със

  • “зелен сертификат” за ваксинация

  • с валиден PCR

  • антигенен тест

  •  удостоверение за преболедуване в рамките на последните 12 месеца Ковид 19.

Обръщаме се към Вас с молба да проявите разбиране към създалата се ситуация, с която се налага  да се съобразим.

В случай че не притежавате "зелен сертификат" и не желаете да се сдобиете с такъв , а сте закупили билети преди 19.10.2021 г. Сити Марк Арт Център  Ви предлага следните алтернативни възможности:

  •   Срещу закупен билет можете да получите ваучер на същата стойност за периода след отпадането на мерките, за всеки спектакъл включен в официалната програма на театъра.

 

  •   Сумата от закупения билет може да Ви бъде възстановена на касата в залата,а на закупилите от онлайн платформата на театъра, по банков път. Билетите закупени от Грабо се възстановяват на техния сайт, а тези от Театър Арт – от Сити Марк Арт център. Обръщаме внимание, че билетите закупени след 20 октомври от зрители, които не притежават “зелен сертификат” не се възстановяват.

 

  •   Срещу всеки закупен билет можете да получите безплатен достъп до онлайн платформата на театъра https://cmart.bg.live/, за да гледате някой от вълнуващите спектакли, които предлага театърът, по Ваш избор. Всеки проявил желание да се възползва от тази възможност, ще получи програма със спектаклите, които може да гледа онлайн.

  

Благодарим Ви и вярваме, че като наши зрители и приятели ще изберете опция различна от възстановяване  на суми от закупените билети. Силно се надяваме и вярваме, че като ценители на театралното изкуство ще ни подкрепите в създалата се ситуация.

Сити Марк Арт Център Ви благодари за доверието и Ви пожелава здраве!