ЗА УЧЕНИЦИ

Сити Марк Арт Център от самото си създаване включва представления, концерти и филми, подходящи за ученическата аудитория. Те са съобразени с учебните програми и с изучаваните произведения от български и чужди класици и са прекрасна форма за извънкласно обучение. Ползват се с успех както в София, така и пред извънстолична публика - Оряхово, Казанлък, Сливница, Кърджали и др. 

Повечето от нашите представления лесно се адаптират за изпълнение и в салони с различни възможности. Центърът предлага възможности за организиране на специални събития, съобразени с учебното време и програма на преференциални цени.

За допълнителна информация и контакти:

 

тел.: 0878688818, 0878688821

e-mail: citymark.bg@gmail.com

ОТ ПРОГРАМАТА НИ ЗА УЧЕНИЦИ

ТЕАТЪР

                                                                 ,,ПРОЛЕТНА ИЗМАМА”

                                         Спектакъл по творби на български класици                                                                

КОМПОЗИЦИЯ И РЕЖИСУРА: Никола Петков
СЦЕНОГРАФИЯ И КОСТЮМИ: Надя Митева
КОМПОЗИТОР: Пепи Цанков
ТЕКСТ НА ПЕСНИТЕ: Матей Стоянов
УЧАСТВАТ "Артисти със сребро в косите": Емилия Радева, Гинка Станчева, Kорнелия Петкова, Красимира Казанджиева, Мария Славчева, Иван Несторов, Любомир Бъчваров, Тони Тонев, Димитър Стефанов и Стефан Германов.

Спектакълът „Пролетна измама“ е създаден по класически произведения от българската литература. Сценичните миниатюри – шеговити, смешни или сериозни, разкриват типични черти от българския национален характер.

 

ТЕАТЪР КРЕДО
“РЕВИЗОР
ЪТ”
по Гогол

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНА ИНТЕРПРЕТАЦИЯ. ИСТИНСКА ЕНЕРГИЙНА БОМБА. /в. Монитор/
БЛЕСТЯЩА ПОСТАНОВКА, КЛОКОЧЕЩА ОТ ЖИЗНЕРАДОСТ. /Dnes.co.uk/
ТЕЗИ МЛАДИ ХОРА РАЗСМИВАТ С ЛЕКОТА, ИСКРЕНО И ВСЕОТДАЙНО. /Площад Славейков/

4 НАГРАДИ „ИКАР ” ЗА ДЕБЮТ НА СЪЮЗА НА АРТИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ  (2018)
НОМИНАЦИЯ „ИКАР” ЗА СЦЕНОГРАФИЯ НА СЪЮЗА НА АРТИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ (2018)

НАГРАДА ЗА РЕЖИСУРА НА НАЦИОНАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ НА МАЛКИТЕ ТЕАТРАЛНИ ФОРМИ, ВРАЦА (2018)

НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЯ НА НАЦИОНАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ НА МАЛКИТЕ ТЕАТРАЛНИ ФОРМИ, ВРАЦА (2018)

2 НАГРАДИ ЗА МЪЖКА РОЛЯ  НА НАЦИОНАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ НА МАЛКИТЕ ТЕАТРАЛНИ ФОРМИ, ВРАЦА (2018)

НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБЪР СПЕКТАКЪЛ НА НАЦИОНАЛНАТА АКАДЕМИЯ ЗА ТЕАТРАЛНО И ФИЛМОВО ИЗКУСТВО НАТФИЗ „КР. САРАФОВ” (2018)

Режисура: Нина Димитрова
Сценография и костюми: Юлиана Войкова-Найман, Борис Далчев
Участват: Денис Хаят, Шахин Шехзен, Антоан  Петров, Елица Костова, Мирела Карабанчева, Димитр Несторов, Давид Крумов, Атанас Апостолов, Мартин Христов, Годан Коев, Николай Пенчев, Воил Велев 

 

Дяволски смешна история за нищожността на нищожните хора


„Моят „Ревизор” е изобличение на нищожността. Огледало, в което се отразява цялата греховна човешка природа, низост, неморалност, цялата глупост и невежество на човека, който се кланя раболепно на всичко властно заради изгода.” (Н.В.Гогол)


Погледнете в това огледало! Направете ревизия на собствения си „духовен град” чрез смеха, „излитащ от светлата природа на човека”. С уговорката на Гогол: „Ако ти е крива мутрата, не се сърди на огледалото”.


Спектакълът  се осъществява с подкрепата на СОФАРМА ТРЕЙДИНГ, Национална Академия за театрално и филмово изкуство /НАТФИЗ/ „Кр.Сарафов” и с партньорството на СИТИ МАРК АРТ ЦЕНТЪР.

Изпълнението на произведенията на композитора А. Шнитке в спектакъла „РевизорЪт” по Гогол на Театър „Кредо” е  с разрешение на Musikverlag Hans Sikorski GmbH & Co. KG, Hamburg

“СЕКСЪТ - НАЧИН НА УПОТРЕБА”

                                                                       
Продуцент и режисьор: Николай Волев
С участието на: Кристина Топалова
Музика: Нина Симон, Mahala Rai Band, Евгени Димитров-Маестрото
Хореография: Семир Алкади
Сценография и костюми: Николай Волев

Пиесата „СЕКСЪТ – НАЧИН НА УПОТРЕБА” на нобелиста Дарио Фо и неговата съпруга, Франка Раме, е била заклеймена като нецензурна в родната им Италия по време на първото правителство на Берлускони. Според ресорните държавни служители спектакълът, основан на сензационната книга на Якопо Фо – „ДЗЕН И ИЗКУСТВОТО ДА ПРАВИМ СЕКС”, заплашвал да наруши общественото благоприличие, като тласне публиката към безсрамно поведение по отношение на секса. Неустоимият комедиен стил на авторите привлича Николай Волев – създател на две от най-успешните български кинокомедии, „ДВОЙНИКЪТ” и „ГОСПОДИН ЗА ЕДИН ДЕН”, да постави скандалния текст на българска сцена.

„ЧЕХОВ ТЪРСИ ТАЛАНТ”

по Нийл Саймън

ПРЕВОД и СЦЕНИЧЕН ВАРИАНТ: Недялко Делчев
ПОСТАНОВКА, ВИЗУАЛНА и МУЗИКАЛНА СРЕДА: Михаил Милчев
УЧАСТВАТ: Александър Станковски, Вероника Барутчийска, Георги Димов, Гергана Либова, Димитър Пишев, Йоана Рачева, Светлина Станчева

„Чехов търси талант“ е спектакъл, създаден по бравурната комедия „Добрият Доктор“ на големия американски комедиограф Нийл Саймън, която въплъщава в театрална форма вечните разкази на Антон Павлович. Тя е своеобразна антология, състояща се от кратки скечове и сцени, обединени от фигурата на Разказвача, в която се провижда личността на великия руски писател.

МУЗИКА

„Петя и вълкът“

 

                                      Музикална приказка за деца от 5 до 10 г. и техните родители

Историята за малкия Петя, който хваща лошия вълк и го изпраща в зоопарка, е все така актуална и интригуваща за днешния свят. Доброто и злото, смелостта и рискът в името на доброто, приятелството са основни теми в прекрасната музикална приказка на Сергей Прокофиев „Петя и вълкът“.
Камерен ансамбъл „Силуети“ се спря именно на нея с идеята да създаде детски спектакъл, който да запознае деца и ученици с един от шедьоврите на класиката, да провокира в тях интерес, отношение и вкус към музикалното изкуство и същевременно да им напомни, че да бъдеш добър не е отживелица!

Камерен ансамбъл „Силуети“
Калина Митева (цигулка)
Габриела Калоянова (виолончело)
Лилия Жекова (пиано)
Кристиян Калоянов (кларинет)

Надежда Кондаклиева (четец)

„Музиката разказва...“

 

„ОТ АМАДЕУС - ЛИЧНО“

 


„Нито висока интелигентност, нито въображение, дори и двете заедно не правят гения. Любов, любов и любов – това е душата на гения.“ (В. А. Моцарт)

Вече втори сезон цикълът „Музиката разказва...“ радва деца от най-крехка възраст, отваряйки за тях „Шарената книжка“, потапяйки ги във вълшебния свят на „Музиката на гората“, а по-порасналите с вълнение слушат приказката за „Петя и вълкът“. Камерен ансамбъл „Силуети“ и Сити Марк Център за Изкуство продължават линията на образователни концерти, като се насочват към родителите и техните по-големи деца, както и към всички, които искат да се потопят в богатия свят на класическата музика.
Първият концерт „ОТ АМАДЕУС – ЛИЧНО“ е посветен на гения на Волфганг Амадеус Моцарт и на неговото писмено слово, с което музикантите искат да доближат своите слушатели до личността на композитора, до радостта и чистата енергия, която неговата музика носи.

Сценична идея: Рашко Младенов

Подходящо за деца над 10 г. възраст

ЗА НАС

1/1

Изградената сцена (ширина 10 м; дълбочина 5,50 м; височина – 3,50 м), професионалното сценично осветление и уникалната акустична среда са незаменими при организирането на:
> Концерти;
> Театрални спектакли;
> Детски представления;
> Изложби;
> Модни ревюта;

> Церемонии;
> Кино прожекции – залата разполага с екран с размери 6,70 м х 2,70 м.


За максимално удобство при организирането на различни спектакли са изградени 3 гримьорни, с посредствена връзка към сцената. За танцови спектакли, модни ревюта или балове може подът да бъде подравнен с нивото на сцената.