backgraund.jpg

http://cmart.bg.live

Официална стрийминг 

платформа на

Сити Марк Арт Център!

МУЗИКА

ЮНИ

ПРОСВЕТЕН КОНЦЕРТ ЦИКЪЛ

"ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНИ ТВОРЦИ"

26.06.2021 г. от 20:00 ч.

 

Композитор и астроном - Вилхелм Хершел (1738-1822)

 

Запознавайки се с историята, виждаме че интердисциплинарността е нещо естествено и че много от големите творци, хора на науката и изкуството, правили историята през вековете и хилядолетията са точно такива симетрично развити творци.

Представяме личности, които да ни напомнят за нашият собствен потенциал, да ни напомня за нашата собствена переспектива.

Един цикъл, който да събужда нашата креативност, нашата сила, нашата способност, нашата цялостност.

 

Водещ и артистичен директор

Йордан Камджалов

 

GENESIS ORCHESTRA

 

ПРОГРАМА

  • Композитор и астроном - Вилхелм Хершел (1738-1822). Симфония №8 C minor

  • Следконцертни диалози между сцената и публиката       

Специално за ученици, студенти, преподаватели и работещи в областта на просветата и културата от 18:00 ч.!

МУЗИКА

ЮЛИ

Gregorian voices (1)

КОНЦЕРТ НА "МАГИЧЕСКИТЕ ГРЕГОРИАНСКИ ГЛАСОВЕ"

 

13.07.2021 г. от 19:00 ч.

 

 

Грегориански и православни песнопения

..."Просто гениално"- беше определението дадено от немската преса , което бележи пътя  на хора от неговото създаване през 2011 г. в Кьолн. 

  .."Просто гениално"- възкликва публиката след всеки един концерт в Германия,Франция, Швейцария..

"Облечени,като монаси те създават на сцената неповторима мистична атмосфера в която публиката се пренася извън времето- в свят в който няма нито религиозни, нито езикови граници.

"Не само вокалната интонация, начинът на изразяване и артикулацията на изпълнителите свидетелстват за това , че на сцената излизат истински майстори на музикалното изкуство"

Концертите на " Магическите грегориански гласове" са в две части:

Първата представя умела смесица от грегориански хорали , православни литургий и мадригали от времето на Ренесанса  и Барока ,а във 

 Втората хорът изумява публиката с изпълнения от ...попмузиката в грегориански аранжименти. Това са хитове на Бийтълс, Род Стюарт, Стинг, Би Джийс, Куин, Андреа Бучели и Ед Шийрън. Това въодушевява публиката и я прави да възкликва - "Просто гениално"

 ..."Просто гениално- Божествено! "- мълвяха хората след първия концерт на българска сцена на 15.05 в Залата на Сити Марк Арт Център и не искаха да повярват , че това няма да продължи.

 Продължението на  13.06. от 19 ч. отново в  Залата на Сити Марк Арт Център.

 

УВАЖАЕМИ ЗРИТЕЛИ,

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

 

Съгласно Заповед РД-01-240/16.04.2021 г. на Министерство на здравеопазването на Република България и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов,  се въвеждат временни противоепидемични мерки, както следва:

 

„6. Културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 50 % от общия им капацитет на закрито при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.“

 

Предварително ви благодарим за разбирането и съпричастността, относно начина на провеждане на културните събития на територията на Центъра!


Бъдете здрави!

Екипът на „Сити Марк Арт Център“

 

Забележка:

Презаверяването на билети става поне един ден преди спектакъла.