backgraund.jpg

http://cmart.bg.live

Официална стрийминг 

платформа на

Сити Марк Арт Център!

МУЗИКА

МАЙ

snimka
snimka

ЦИКЪЛ КОНЦЕРТИ "ПРОФ.ВЕНЦЕСЛАВ НИКОЛОВ И ПРИЯТЕЛИ"

14.05.2021 г. от  19:00 ч.

4. Концерт 

"Класично и романтично"

Венцеслав Николов - виолончело

Людмил Ангелов - пиано

 

ПРОГРАМА

 

ЛУДВИГ ВАН БЕТОВЕН - 7 ВАРИАЦИИ ВЪРХУ ТЕМА ОТ "ВЪЛШЕБНАТА ФЛЕЙТА" ОТ МОЦАРТ

ФЕЛИКС МЕНДЕЛСОН - БАРТОЛДИ - ПЕСЕН БЕЗ ДУМИ

РОБЕРТ ШУМАН - ФАНТАСТИЧНИ ПИЕСИ опус 73

 

ЕДВАРД ГРИГ - СОНАТА

 

КОНЦЕРТ

"МАГИЧЕСКИТЕ ГРЕГОРЯНСКИ ГЛАСОВЕ"

15.05.2021 г. от 19:00 ч.

 

 

Грегорянските гласове са основани през 2011 год. в Кьолн. Концерта се състои от 2-части. Първата се състои от  грегориански песнопения и мадригали. Втората част - известни поп песни.

Програма:
Ave Maria..virgo serena
Salve Regina
O sacrum convivium
O, vos omnes
Adoro Te devote
Kyrie
Regina coeli
Pie Jesu
Ameno

Halleluja
Perfect symphony
Massachusetts
Love me thender
Hello
What a wonderful world
Fields of gold
Imagine
Amazing grace

ВЕЛИКДЕНСКИ КОНЦЕРТ НА

"МИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ"

22.05.2021 г. от 18:30 ч.

Изпълнителките от световноизвестния женски хор “Мистерията на българските гласове” с диригент проф. Дора Христова подготвят нова изненада за почитателите си в България и по света. Великденски концерт с обредни и ритуални песни от репертоара на състава, който ще се излъчва и онлайн с билети, ще зарадва публиката на 22 май от 18:30 ч. в Сити Марк Арт Център.

Концертът е първият на ансамбъла за тази година и предвижда присъствието на публика в залата в зависимост от противоепидемичните изисквания. Събитието ще може да се наблюдава онлайн, което ще даде възможност на многобройни фенове на създадения през 1952 г. хор у нас и в чужбина да се насладят на неземните гласове на изпълнителките.

 


“Амбицията ни е в това сложно време да допринесем за доброто празнично настроение, свързано със светлия християнски празник не само на хората, които следят нашето изкуство от години, но и на всички, които обичат хубавия български фолклор”, съобщава продуцентката Бояна Бункова от “Шуберт Мюзик Пъблишинг”. 

“Повечето от пиесите са празнични - споделя диригентът на хора проф. Христова. - Има великденски като лазарската “Мома хубава” на Петър Льондев и “Закукала кукувица” на Николай Кауфман. Ортодоксалният репертоар е застъпен с песни като “Богородица” от Архангелски. Включили сме и традиционни заглавия: “Море зажени се Гюро”, “Дилмано, Дилберо” и “Хоро” на Кирил Стефанов, а също и автентични като “На високо”. Ще прозвучат родопски сола, дуети, триа, както и изпълнения на квартет “Ева”. Ще представим и няколко композиции от албума “БууЧииМиш”.

МУЗИКАЛЕН СПЕКТАКЪЛ "ЛА"

26.05.2021 г. от 19:30 ч.

Едва ли има изкуство с такова разнообразие в жанра, каквото е музиката. Всичко, което излиза от човешкия глас и стотиците музикални инструменти, като организирани тонове, е музика. Десетки са и предпочитанията на тези, които я слушат. Класическа, оперна, фолклор, популярна, джаз и още и още. А какво би станало ако ги смесим? От Бах до Гершуин, от Моцарт до ФСБ. А ако ги смесим и с малко театър! Хм! Вие кажете. На нас ни беше много забавно, докато подготвяхме този спектакъл и сега търсим с кого да споделим това удоволствие.

                                            Рашко и Косьо

 

„ЛА” е театрална игра, в която двамата изпълнители демострират музикалните си умения. Текстът е написан от актьора Рашко Младенов, а всички музикални движения са на Константин Цеков (ФСБ).

 

ЮНИ

МУЗИКА

CMART_IstoriaNaVoynika_92x112cm_3

„ИСТОРИЯ НА ВОЙНИКА“

ПО ИГОР СТРАВИНСКИ

на 6.6.2021 г. от 18:00 ч.

Това е концерт спектакъл за един войник и присъствието на нечестивия в съдбата му. Той дебне в неговия живот и го изкушава, както изкушава всички нас. Заслепен от бедността, в която живее, войникът проявява алчност и прави грешка, която му струва всичко, дори и душата. Смелостта, решителността и самоувереността са качества, които натежават на другата страна на везните. Благодарение на тях войникът успява да поправи грешката си и да опознае светлата страна на съдбата си предписана от орисниците.

Спектакълът представя историята със средствата на музикалния концерт и театъра едновременно преплитащи и допълващи се на сцената. Музиката в спектакъла е магията, която оживява историята, лупата фокусираща вътрешните терзания на героите и общата равносметката за случилото се.

Спектакълът е предвиден за публика над 9г. възраст.

viber_image_2021-02-19_15-41-05
Snimka2 М.МОЛЛОВА

КЛАВИРЕН КОНЦЕРТ

НА ПРОФ.МИЛЕНА МОЛЛОВА

8.06.2021 г. от  19:00 ч.

 

 

ПРОГРАМА

 

Р. ШУМАН - ДЕТСКИ СЦЕНИ op. 15

П.И.ЧАЙКОВСКИ - ГОДИШНИТЕ ВРЕМЕНА op. 37 a

ПРОСВЕТЕН КОНЦЕРТ ЦИКЪЛ

"ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНИ ТВОРЦИ"

26.06.2021 г. от 20:00 ч.

 

Композитор и астроном - Вилхелм Хершел (1738-1822)

 

Запознавайки се с историята, виждаме че интердисциплинарността е нещо естествено и че много от големите творци, хора на науката и изкуството, правили историята през вековете и хилядолетията са точно такива симетрично развити творци.

Представяме личности, които да ни напомнят за нашият собствен потенциал, да ни напомня за нашата собствена переспектива.

Един цикъл, който да събужда нашата креативност, нашата сила, нашата способност, нашата цялостност.

 

Водещ и артистичен директор

Йордан Камджалов

 

GENESIS ORCHESTRA

 

ПРОГРАМА

  • Композитор и астроном - Вилхелм Хершел (1738-1822). Симфония №8 C minor

  • Следконцертни диалози между сцената и публиката       

УВАЖАЕМИ ЗРИТЕЛИ,

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

 

Съгласно Заповед РД-01-240/16.04.2021 г. на Министерство на здравеопазването на Република България и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов,  се въвеждат временни противоепидемични мерки, както следва:

 

„6. Културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 50 % от общия им капацитет на закрито при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.“

 

Предварително ви благодарим за разбирането и съпричастността, относно начина на провеждане на културните събития на територията на Центъра!


Бъдете здрави!

Екипът на „Сити Марк Арт Център“

 

Забележка:

Презаверяването на билети става поне един ден преди спектакъла.