МУЗИКА

СЕПТЕМВРИ

"Това чудо(вище), наречено ЖИВОТ"

28.09.2021 г. от 19:30 ч.

Авторски музикален моноспектакъл на

ДИАНА ДАФОВА

Моноспектакълът „Това чудо(вище), наречено Живот” е ново творческо превъплъщение на Диана Дафова. Искрено споделяне на необичайни лични преживявания въвежда аудиторията в общочовешки теми: коренът, вярата, знаците, свободата, пречистването, любовта и благословията. Да, животът е чудо, но понякога и чудовище, което не рядко ни подлага на изпитания. В спектакъла прозвучават най-емблематичните песни на Диана Дафова и разкази за тяхното възникване, „Аадия”(Космос, Вселена), селекционирана от НАСА за трансмисия в Космоса със совалката Колумбия, „Талиесин”Пречистване”, „Каризма”, благословена от Папа Йоан Павел II и др. Моноспектакълът ни пренася в страни на три континента и е истинско пътешествие на духа, засягащо най-дълбоките чувства.

Едно преживяване,  което се надяваме да ви провокира, размисли, насълзи, разсеее и отпусне, всичко, което не намираме в забързания

свят навън и което ни дава смисъл и обогатява.

Аудиторията има възможност да се доближи до харизматичната личност на Диана Дафова, нейната неизчерпаема креативност и артистичност, човешката й топлота и откровеност,

позитивните й нагласи и добронамереност, обаятелното й присъствие на сцената.

Научно направени изследвания чрез различни методи доказаха многократно силния заряд на нейните композиции и лечебните и благотворни свойства на гласа й, които аудиторията ще почуства.

ОКТОМВРИ

МУЗИКА

ЦИКЪЛ КОНЦЕРТИ "Вива ла музика"
Концерт на проф. Венцеслав Николов - виолончело и Лилия Жекова - пиано
 1.10.2021 г. от 19:00 ч.


 
В програмата : Бах, Вивалди, Чайковски, Дворжак и др.
Представяне на книгата на проф. Николов
"Баща ми е прочутият Матео"


   Челото разказва… В новата книга на Венцеслав Николов „Баща ми е прочутият Матео“ неговото виолончело от 1726 година си спомня за родния си град Венеция, за срещите с Вивалди и Тартини, за още младите Бетовен и Шуберт, за Дворжак и Лист, за Париж и Виена…
На 1 октомври, Денят на музиката, от 19 часа известният наш музикант отново ще свири за нас в уютната зала на Сити Марк Арт център, бившето кино „Левски“. В програмата са любими пиеси от Чайковски, Дворжак, Де Файа, Гранадос.  
На рояла е Лилия Жекова.
Книгата ще представи проф, Цочо Бояджиев.

КОНЦЕРТ НА "МАГИЧЕСКИТЕ ГРЕГОРИАНСКИ ГЛАСОВЕ"

 

4.10.2021 г. от 19:00 ч.

 

 

Грегориански и православни песнопения

..."Просто гениално"- беше определението дадено от немската преса , което бележи пътя  на хора от неговото създаване през 2011 г. в Кьолн. 

..."Просто гениално"- възкликва публиката след всеки един концерт в Германия, Франция,  Швейцария..

"Облечени, като монаси те създават на сцената неповторима мистична атмосфера, в която публиката се пренася извън времето- в свят, в който няма нито религиозни, нито езикови граници.

"Не само вокалната интонация, начина на изразяване и артикулацията на изпълнителите свидетелстват за това, че на сцената излизат истински майстори на музикалното изкуство."

Концертите на " Магическите грегориански гласове" са в две части:

първата представя умела смесица от грегориански хорали, православни литургии и мадригали от времето на Ренесанса  и Барока ,а във втората хорът изумява публиката с изпълнения от ...попмузиката в грегориански аранжименти. Това са хитове на Бийтълс, Род Стюарт, Стинг, Би Джийс, Куин, Андреа Бучели и Ед Шийрън. Това въодушевява публиката и я прави да възкликва - "Просто гениално"

 ..."Просто гениално- Божествено! "- мълвяха хората след първия концерт на българска сцена на 13.07 в залата на Сити Марк Арт център и не искаха да повярват , че това няма да продължи.

   Продължението е на  4.10. от 19 ч. отново в  залата на Сити Марк Арт Център.

Lora.Ivaylo

ЦИКЪЛ КОНЦЕРТИ "Вива ла музика"
 
Концерт на Лора Маркова- цигулка
и Ивайло Василев - пиано

 21.10.2021 г. от 19:00 ч.
 

1. В. А. Моцарт - Соната за пиано и цигулка в си-бемол мажор, KV378:

- Allegro moderato

- Andantino sostenuto e cantabile

- Rondeau. Allegro

изп. Лора Маркова - цигулка и Ивайло Василев - пиано

 

2. Н. Паганини - Каприз за соло цигулка N.24

изп. Лора Маркова - цигулка

 

3. Ф. Лист - Трансцендентен етют N.10 "Appassionata"

изп. Ивайло Василев - пиано

 

4. Р. Шуман - Соната за цигулка и пиано N.1 в ла минор, op. 105

- Mit leidenshaftlichem Ausdruck

- Allegretto

- Lebhaft 

ПРОСВЕТЕН ЦИКЪЛ

"ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНИ ТВОРЦИ"

 

Композитор, поет и философ - Рихард Вагнер (1813 – 1883)

28.10.2021 г. от 20:00 ч.

 

Запознавайки се с историята, виждаме че интердисциплинарността е нещо естествено и че много от големите творци, хора на науката и изкуството, правили историята през вековете и хилядолетията са точно такива симетрично развити творци.

Представяме личности, които да ни напомнят за нашият собствен потенциал, да ни напомня за нашата собствена переспектива.

Един цикъл, който да събужда нашата креативност, нашата сила, нашата способност, нашата цялостност.

 

Водещ и артистичен директор

Йордан Камджалов

 

GENESIS ORCHESTRA

 

ПРОГРАМА

  • Въведение

  • Композитор, поет и философ - Рихард Вагнер (1813 – 1883). Зигфрид Идилия

  • Следконцертни диалози между сцената и публиката          

 

Сити Марк Арт Център

28 октомври 2021, 20:00 часа

 

УВАЖАЕМИ ЗРИТЕЛИ,

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

 

Съгласно Заповед РД-01-240/16.04.2021 г. на Министерство на здравеопазването на Република България и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов,  се въвеждат временни противоепидемични мерки, както следва:

 

„6. Културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 50 % от общия им капацитет на закрито при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.“

 

Предварително ви благодарим за разбирането и съпричастността, относно начина на провеждане на културните събития на територията на Центъра!


Бъдете здрави!

Екипът на „Сити Марк Арт Център“

 

Забележка:

Презаверяването на билети става поне един ден преди спектакъла.