ПРОГРАМАТА

НА

СИТИ МАРК АРТ ЦЕНТЪР ПРЕЗ 

НОЕМВРИ и ДЕКЕМВРИ

УВАЖАЕМИ ЗРИТЕЛИ,

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

 

Съгласно Заповед РД-01-626/27.10.2020 г.

на Министерство на здравеопазването на Република България

и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов,

считано от 29.10.2020 г. до 12.11.2020 г.

се въвеждат временни противоепидемични мерки,

както следва:

 

„6. Културни и развлекателни мероприятия

(театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство)

могат да се организират и провеждат

при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет

на закрито

при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

и задължително поставяне на защитни маски за лице.“

 

Предварително ви благодарим за разбирането и съпричастността,

относно начина на провеждане на културните събития

на територията на Центъра!

Бъдете здрави!

 

 

Екипът на „Сити Марк Арт Център“

 

​УВАЖАЕМИ ЗРИТЕЛИ,

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

 

За спектаклите

 

„Догодина по същото време“ от 05.04.2020 г.,

„Всяка година по същото време“ от 13.04.2020 г.,

„Всичко или нищо“ от 30.03.2020 г. и

„Всичко или нищо“ от 30.04.2020 г.

 

срещу предоставен билет и касов бон

на касата ще може да получите сумата за Вашите билети.

 

Горното е валидно за билети, закупени от касата,

онлайн от сайта www.ticketscmart.info,

www.facebook.com/citymarkartcenter/

и от Theater.bg.

0X8F1922

ОТПАДА СПЕКТАКЪЛЪТ "ЧЕХОВ ТЪРСИ ТАЛАНТ",
ОБЯВЕН ЗА 06.11.2020 г. от 19:30 ч

 

ОЧАКВАЙТЕ НОВАТА ДАТА В ПРОГРАМАТА НИ!

ПРЕВОД И СЦЕНИЧЕН ВАРИАНТ: Недялко Делчев
ПОСТАНОВКА, ВИЗУАЛНА и МУЗИКАЛНА СРЕДА: Михаил Милчев
УЧАСТВАТ: Александър Станковски, Вероника Барутчийска, Георги Димов, Гергана Либова, Димитър Пишев, Йоана Рачева, Светлина Станчева

„Чехов търси талант“ е спектакъл, създаден по бравурната комедия „Добрият Доктор“ на големия американски комедиограф Нийл Саймън, която въплъщава в театрална форма вечните разкази на Антон Павлович. Тя е своеобразна антология, състояща се от кратки скечове и сцени, обединени от фигурата на Разказвача, в която се провижда личността на великия руски писател.

Живак без дата

​ОЧАКВАЙТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ И ДЕКЕМВРИ:

 25.11.2020 г., 19:30 ч
12.12.2020 г., 19:30 ч и 29.12.2020 г., 19:30 ч


Текст и изпълнение Димитър Живков
Режисьор Димитър Стефанов
Художник Димитър Димитров
Композитор Мартин Каров
Фотограф Владислав Христов


Един спектакъл, посветен на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед.
Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство.
Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление.
Една история за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

18-2019.07.11-VS

ОТПАДА
КЛАВИРЕН КОНЦЕРТ НА МАРИЯ-ДЕСИСЛАВА СТОЙЧЕВА,
обявен за дата 13.11.2020 г., 19:30 ч

НОВА ДАТА: 11.12.2020 г., 19:30 ч

 

Мария-Десислава Стойчева е родена в гр. Пловдив. Завършва с отличие Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ в родния си град, където неин преподавател е г-жа Елена Велчева, а по-късно продължава обучението си при проф. Людмил Ангелов в НБУ-София. Участва в майсторски класове и семинари на множество изтъкнати български и чуждестранни пианисти, сред които: Паул Бадура-Скода, Дмитри Башкиров, Мишел Бероф, Жан-Бернар Помие, Дмитри Рацер, Клаудио Мартинес, Артур Пизаро, Луис Фернандо Перес, Мишел Бурдонкъл, Иван Дреников, Боян Воденичаров, Борислава Танева, Атанас Куртев, Филип Раскин, Иля Максимов, Пьотр Салайчик, Милена Моллова, Виктор Чучков, Силвиян Деферн, Шантал Стилиани, Тамара Поддубная, Владимир Валяриевич и др. Концертира в рамките на фестивалите „Софийски музикални седмици“ в зала „България“, „Мартенски музикални дни“-Русе, „Варненско лято“, „Великденски музикален фестивал“-Варна, „Моцартови празници“-Правец.
 

Двукратно е избирана за участник и стипендиант в престижния курс по камерна музика “Musica Mundi” в Белгия, където работи с множество известни музиканти. Участва в концерт-представяне на млади таланти в рамките на Петото издание на фестивал „Пиано Екстраваганца“ в залата на Военния клуб в София. През пролетта на 2016г. младата пианистка печели наградата „Млад музикант на годината 2015г.“, след като е избрана в анкета сред слушателите на предаването „Алегро Виваче“ по програма „Хоризонт“ на БНР.

През същата година тя печели Първа и Специална награда в дебютното издание на конкурса „Стелла Ослекова“ и става първият български участник в конкурса за млади пианисти в памет на Владимир Хоровиц в Киев, Украйна, където в неговото 11-то издание получава лауреатско звание и награда за най-добро изпълнение на задължително украинско произведение. През декември 2017г. е поканена да участва в специален коледен концерт в Кралския дворец във Варшава, посветен на българското председателство на ЕС.
 

Мария-Десислава се класира сред финалистите на 2-ри Моцартов конкурс в Джухай, Китай (2017), 25-ти Конкурс “Йоханес Брамс” в Пьорчах, Австрия (2018), 8-ми Шопенов конкурс в Будапеща, Унгария (2018) и 66-ти Шопенов конкурс в Ню Йорк, САЩ (2019).
 

През пролетта на 2019г. е отличена с Първа и Специална награда за най-добро изпълнение на произведенията на Панчо Владигеров в Международния конкурс за пианисти и цигулари в Шумен, представяйки на финалния тур неговия прочут Трети клавирен концерт.

Мария-Десислава солира със Софийска филхармония, Националната филхармония на Украйна, КА “Софийски солисти”, Държавна опера-Пловдив, Варненска филхармония, Държавен симфоничен оркестър на гр. Шумен, както и Симфоничен оркестър при НУМТИ „Д. Петков“, като работи с диригентите Микола Дядюра, Пламен Джуров, Оливер Ведер, Лучано ди Мартино, Станислав Ушев, Хишам Габр, Стефан Бояджиев, Калина Василева, Себастиан Алманзар, Пламен Първанов.
 

Носител е на стипендията за изключителни умения на фондация „Комунитас“ и лауреат на редица награди от национални и международни конкурси.

LA-1

ОТПАДА

МУЗИКАЛЕН СПЕКТАКЪЛ "ЛА"

17.11.2020 г., 19:30 ч

ОЧАКВАЙТЕ НОВАТА ДАТА В ПРОГРАМАТА НИ!

Едва ли има изкуство с такова разнообразие в жанра, каквото е музиката. Всичко, което излиза от човешкия глас и стотиците музикални инструменти, като организирани тонове, е музика. Десетки са и предпочитанията на тези, които я слушат. Класическа, оперна, фолклор, популярна, джаз и още и още. А какво би станало ако ги сменим? От Бах до Гершуин, от Моцарт до ФСБ. А ако ги смесим и с малко театър! Хм! Вие кажете. На нас ни беше много забавно, докато подготвяхме този спектакъл и сега търсим с кого да споделим това удоволствие.
Рашко и Косьо

„ЛА” е театрална игра, в която двамата изпълнители демострират музикалните си умения. Текстът е написан от актьора Рашко Младенов, а всички музикални движения са на Константин Цеков (ФСБ).

fb_event_cover181120

ОТПАДА

ИЗКУСТВОТО НА ПЕСЕНТА

АКУСТИЧНО

С КИРИЛ КАЛЕВ

18.11.2020 г., 19:30 ч

ОЧАКВАЙТЕ НОВАТА ДАТА В ПРОГРАМАТА НИ!

Специален гост - поетът Георги Константинов с новата си стихосбирка "КОЛХИДА"

 

“Изкуството на песента-акустично” е един уникален, документален, концертен, авторски формат на Кирил Калев – автор и изпълнител на песни, създател на креативния сценарий и модератор на събитието.

 

Специални гости са любими автори и изпълнители от българската музикална сцена. Техните изпълнения предизвикват интереса на публиката със своето специално акустично-музикално и поетично звучене. Авторът на спектакъла ги представя в интересна и любопитна документална среда:  от първо лице те разказват истории от създаването на песните, поетичното и артистично вдъхновение довело до реализацита им, участието на различни музиканти от епохата на съзвадаването им.

 

Досега, гости в спектакъла бяха Михаил Белчев, Стефан Диомов и Ваня Костова, музиканти от група АКАГА. Ето някои от отзивите в СМИ:

http://bnr.bg/hristobotev/post/100995473

 

https://kulturni-novini.info/news.php?page=news_show&nid=27969&sid=6

 

https://www.monitor.bg/bg/a/view/misho-belchev-specialen-gost-v-izkustvoto-na-pesenta-103200

 

Една от най-съществените идеи в концертния спектакъл е представянето на големи български поети като Валери Петров, Радой Ралин, Георги Константинов, Пейо Панталеев, Борис Христов и други в контекста на “музиката” в произведенията им при създаването на песни.

 

В акустичния спектакъл се представят и най-големите имена на световното песенно и поетично творчество сред които: Джон Ленън и Пол Макартни, Боб Дилън, Пол Саймън, френските “поети с китара” Жорж Мустаки, Жак Брел, Жо Дасен, Жорж Брасенс, барда на Русия Владимир Висоцки и други.

 

По този начин форматът “Изкуството на песента-акустично” се превръща в своеобразна сцена за популяризиране на европейското и световно песенно изкуство. Ето защо, в реализацията на проекта ще бъдат поканени за сътрудничество културните институти на Франция, Германия, Чехия, Великобритания, Испания и други държави в София, съвместно с които, ще бъдат представени съвременни автори и изпълнители на песни от тези страни.

vlcsnap-2020-07-07-13h26m22s810

ПРОМЕНЯ СЕ ДАТАТА НА СПЕКТАКЪЛА

"Curiosas по време на Романтизма

(Жените по време на Романтизма)"

НОВА ДАТА: 17.12.2020 г., 19:30 ч

В спектакъла "Curiosas по време на романтизма (Жените по време на Романтизма )" залагаме философията на романтизма представена чрез музика, поезия и танц.
Твърде специфичен, Романтизмът е символ на директното въздействие върху въображението, освободено от прекалено точния смисъл на думите и ограничаващите форми. Издигайки в култ индивида, се спираме върху жената като символ на чувственост и отваряме дискусия за нейното присъствие през епохите. Символ на вдъхновение и интимни откровения, жената е основен елемент за постигане на хармония и помирение с природата на човека.
Три представителки на различни изкуства (музика, танц, поезия) се обединяват, за да презентират творчеството на едни от най-големите представители на романтизма.
Веса Тонова - прима балерина, хореограф и режисьор
Йоана Буковска - Давидова - актриса
Надежда Цанова - пианист

плакат wix

ОТПАДА "ЕДНО МАЛКО РАДИО"

27.11.2020 г., 19:30 ч

ОЧАКВАЙТЕ НОВАТА ДАТА В ПРОГРАМАТА НИ!

/заглавието е по едноименната песен на д-р Стефан Москов, изпълнена от квартет „До ре ми фа“ през 1965 г./

Сценарий Мая Новоселска, Теди Москов и Борислав Стоилов
Използвани са текстове на Федерико Фелини, Марчело Мастрояни, Юри Олеша, Андрей Платонов, Аксел Мунте, Артур Лундквист, Емил Чоран и Е. Л. Доктороу.
Режисьор Теди Москов
Асистент режисьор Борислав Стоилов
Визуална концепция Теди Москов /по Алберто Джакомети/
Костюми Свила Величкова
Музикална картина Антони Дончев

След като не се игра няколко години, „Едно малко радио“ се завръща на сцената. Този път в Сити Марк Арт Център. Вие, които обичахте представлението и го гледахте по няколко пъти, елате пак!
За тези които на са го гледали, ето „насочващото“ мнение на Румен Леонидов за него:

„Час и половина сама жена на сцената? Без антракт? И нито един зрител да не заспи? Не може! Но може. Деветдесет минути смях, смях до сълзи, смях през сълзи, сълзи без смях, фантастична пантомима, гротески и гегове, пищни пародии, дивни джаз вариации, импровизации, тиха тъга, сиромашки смях, виртуозни мизансцени, парадоксални обрати, мимолетно замлъкване, продължителна тишина, пак взрив от аплодисменти, горчив и сладък словесен мед, масово удивление, влага в очите, щастливи лица, замаяни от възторг озарени зрители, комедия без кича на комиците, без тъпотии и тъпни, без простотии и плоскотии, нон стоп летене из сцената, тика-такащо танцуване, пластични пламъци, разковаващи скечове, невъзможни режисьорски находки, драматургични тайфунища, интелектуални Аз асоциации, простонародни заигравки, ритащи балкански ритми, звукоподражания, гейзер от музикални и белетристични цитати, ретро кино и нелигава романтика, саркастични, карикатурни етюди срещу умственото дебелогъзие и просташкото дебелоочие, внезапни послания и извисяващи препратки по текстове от италианските гении Федерико Фелини и Марчело Мастрояни, от руските класици Юрий Олеша и Андрей Платонов, от шведския писател Артур Лундквист, от румънския философ и есеист Емил Чоран, както и от романист №1 на Америка, наричан Е. Л. Доктороу...
Целият този невероятен наниз от словесни бисери и сюжетни ходове е нанизан по сценария на актрисата Мая Новоселска, на постановчика Теди Москов и на помощник-режисьора Борислав Стоилов. Резултатите? Убийствени. Трите най-големи награди за шеметната игра на Мая Новоселска – на Обществото на независимите театрални критици (ОНТК), Награда „Икар 2012” за главна женска роля и Награда „Аскер 2012” за главна женска роля. Макар че ролята й не е главна, защото Мая е съвсем сама на сцената, няма друга женска, нито поддържаща роля. За това пък нарисуваните пред очите ни, с гениално вдъхновение, женски образи са няколко дузини... В чужбина тя спечели наградата на публиката на театралния фестивал „Ел Понто“ в Любляна Словения и предизвика бури от аплодисменти в „Талия“ театър в Хамбург.
Не случайно в края на представлението публиката е напълно зашеметена. И не ще да си тръгва, стърчи права и вика бис. Какъв бис? Мая е изцедена. Махва с ръка и спира музиката, благодари от името на изкуството, наречено театър. Покланя се доземи. Край. Ла фиеста е финита.
Странно, всички лица в залата ти изглеждат някак познати. Защо ли? Защото до едно са осветлени и одухотворени. Тръгваме към вкъщи по-малко лоши. Или малко по-добри. Заради това „Едно малко радио”.
Ако утре забравите името на този моноспектакъл, запомнете поне малкото име на голямата Новоселска. Мая! – това е трибуквената ви парола на касата за билети.“

_POSTER

САПУНЕНО ШОУ

"БАЛОНЕНА ФАНТАЗИЯ"

С КОЛЕ КИТАНОВ

28.11.2020 г., 11:00 ч

Сапунените мехури винаги са били и ще бъдат една много обичана детска игра и един невероятен феномен за възрастните.
Различни номера,игри и състезания със сапунени балони провокиращи  участието на публиката са част от това сапунено пътуване и преживяване.
В шоуто можем да видим от най-обикновенни до най-странни сапунени балони ,като на пример:  балоните с дим, огън, квадратните балони, балони - гъсеница, 5 балона един в друг, тенис със сапунени мехури и други шантави номера.
На сцената или импровизираната такава се получава една магия и едно, като че ли преместване в едно друго пространство подобно на космоса в което главните герои са сапунените балони. Участието на децата в шоуто не само е тяхно огромно желание при първото виждане на балоните, но то е и задължение.
Върхът на магията е един любим на всички деца номер а именно затваряне на човек в балон, наричаме го портал към мечтите.

1M8A5253

"GAME OVER"
МОНОСПЕКТАКЪЛ НА ОВАНЕС ТОРОСЯН

21.12.2020 г., 19:30 ч

Пърформинг и авторският моноспектакъл на Ованес Торосян GAME OVER е своеобразно начало на формата „Театър на късите форми. Природата на артиста, пътят към сцената, равносметката, сънищата и реалностите, които обитава всеки от нас, са само част от темите в експерименталния моноспектакъл на Ованес Торосян. Актьорът е и режисьор на самия себе си и на персонажите, които представя в GAME OVER. Този факт засилва още повече субективно-обективните отношения вътре в текста и навън в изиграването му. Както самият Ованес Торосян отбелязва в бележките към пиесата „Времето на действието е вакуум, което по дефиниция означава, че отсъства вещество в определен обем от пространството или казано накратко пространството е празно. Но както всички ние знаем, абсолютен вакуум не съществува и често говорим за различни степени на вакуум в зависимост от атмосферното налягане“.

121337712_884006692135535_57294025601800

"ШАРЕНАТА КНИЖКА"

05.12.2020 г., 11:00 ч

Kонцерти за деца в залата на Сити Марк Център за Изкуство!
Музикалният спектакъл “Шарената книжка” е подходящ за деца от 0 - 5 г. и техните родители.
Местата са ограничени, затова Ви молим да резервирате билетите си предварително тук: https://ticketscmart.info.

В залата са предприети са всички противоепидемични мерки.

Ще чуете любими пиеси от композиторите: Моцарт, Шуберт, Брамс, Сен-Санс, Корсаков, Прокофиев, Стравински, Пипков, Владигеров и др.
Заповядайте с вашето мъниче и се потопете в шарения свят на класическата музика!
Изпълнители:
Камерен ансамбъл "Силуети"
Калина Митева - цигулка
Лилия Жекова - пиано
Кристиян Калоянов - кларинет

Мартин Павлов - флейта
Мила Китанова - актриса

Билети на касата на City Mark Art Center или online на :
https://ticketscmart.info.

плакат любовни писма без дата

"ЛЮБОВНИ ПИСМА" ПО А. Р. ГЪРНИ

04.12.2020 г., 19:30 ч и 28.12.2020 г., 19:30 ч

Превод, адаптация и режисура - Георги Михалков
Сценография и костюми - Петър Митев
Авторска музика - Иван Драголов
Хореограф - Кремена Колева
Фотограф - Веселин Василев

В ролите:
АЛЕКСА – Яна Маринова
ТОМАС – Свежен Младенов

Помощник режисьор - Валентина Андонова

Писмата от него до нея, и обратно от нея до него. В рамката на цял един живот. Бесен екшън, в който с изумителна скорост преминават събития, възрасти, чувства, настроения... Лентата се забавя за миг, рисува ни конкретна случка, наивна, тъжна, страшна или страшно смешна и литва през зъбчатките на времето към следващата. Един чат, който в задъханите си редове прескача всичко маловажно и незначително, за да ни потопи в гъстото вино на една любов, която все не може да се случи и категорично отказва да умре. Яна Маринова и Свежен Младенов ще ви разкажат една история, която няма нищо общо с вас и в която няма да спрете да се откривате.

© 2016 by City Mark Art Center. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now