2020 Concert Ivaylo Vassilev Facebook (1


ЦИКЪЛ КОНЦЕРТИ
“СРЕЩИ НА ПОКОЛЕНИЯТА”

25.09.2020 г., 19:00 ч

 

Ивайло Василев е роден през 2007 г. в гр. София. Интересът си към музиката и пианото показва в ранна детска възраст и първите си стъпки започва на 5-годишна възраст със Зорница Галева. От 2014 г. до 2019 г. изучава пиано в НМУ "Л. Пипков" - София в класа на г-жа Емилия Канева. От 2019 г. до сега продължава обучението си с проф. д-р Борислава Танева.
На 13 г. Ивайло вече има завидна колекция от награди от международни конкурси, последните по-важни от които са:
• I награда - Международен клавирен конкурс „La Note Celeste“, Париж, 2020 с председател на журито Рена Шерешевская;
• Финалист в Международен радио-конкурс за музиканти до 15 години „Концертино Прага 2020“;
• Специална награда „Пианисимо“ – конкурс за млади композитори „Артисти в тревата“, Люксембург, 2020;
• I награда и Златната Лeшникотрошачка в категория „Пиано“ – Международен телевизионен конкурс за млади музиканти „Лешникотрошачката“ (Щелкучник), Москва, 2018;
Благодарение наградите си има изпълнения в емблематични зали като Голямата зала на Московската Консерватория и зала „П. И. Чайковски“ в Москва, Симфоничната Капела на Санкт Петерург, както и издаден компакт диск с концерти за пиано и оркестър на Моцарт и Шостакович. Концертирал е многократно с именити български и руски диригенти, както и с постоянния гост-диригент на Софийска Филхармония Саша Гьотцел в концерта за откриването на сезон 2019-2020; свирил е в зала България с двата големи оркестъра на България – СО на БНР и Софийска Филхармония. Имал е самостоятелни солови рецитали в рамките на „Моцартов фестивал“ - Правец (2019) и в Български Културен Институт в Москва (2020).
Ивайло има широк репертоар за възрастта си и много концертни изпълнения – солови и с оркестър. Участвал е в много майсторски класове с пианисти от цял свят, като редовни такива е имал с пианистите Людмил Ангелов, Василий Илисавский и Филип Раскин. В допълнение към сериозните си изпълнителски занимания, той ежедневно композира, импровизира, хармонизира песни, акомпанира, обича камерното музициране.

Програма:

 

- Й. С. Бах – Партита N.1 в си-бемол мажор, BWV 825: Прелюд, Алеманда и Жига

 

- В. А. Моцарт – Фантазия в ре минор, KV 397

 

- Ф. Шуберт – Импромтю в сол-бемол мажор, оp. 90 N.3

- Ф. Шуберт – Импромтю в ла-бемол мажор, оp. 90 N.4

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

- Ф. Шопен – Етюд в ла-бемол мажор, op. 25 N.1

- Ф. Шопен – Етюд във фа минор, op. 25 N.2

- Ф. Шопен – Етюд в до-диез минор, op. 25 N.7

 

- Ф. Шопен – Скерцо N.3 в до-диез минор, op. 39

 

- Ф. Лист – Унгарска рапсодия N.11, S. 244/11

28.09.2020 г., 19:30 ч
"ЕДНО МАЛКО РАДИО"

Сценарий: Мая Новоселска, Теди Москов и Борислав Стоилов

Използвани са текстове на Федерико Фелини, Марчело Мастрояни, Юри Олеша, Андрей Платонов, Аксел Мунте, Артур Лундквист, Емил Чоран и Е.Л.Доктороу.

Режисьор Теди Москов

Асистент режисьор Борислав Стоилов

Визуална концепция Теди Москов /по Алберто Джакомети/

Костюми Свила Величкова

Музикална картина Антони Дончев

 

След като не се игра няколко години, „Едно малко радио“ ще се завърне на  сцената. Този път в „Сити Марк Арт Център“. Вие, които обичахте  представлението и го гледахте няколко пъти, елате пак!

За тези които на са го гледали, ето „насочващото“ мнение на Румен Леонидов за него:

 

„Час и половина сама жена на сцената? Без антракт? И нито един зрител да не заспи? Не може! Но може. Деветдесет минути смях, смях до сълзи, смях през сълзи, сълзи без смях, фантастична пантомима, гротески и гегове, пищни пародии, дивни джаз вариации, импровизации, тиха тъга, сиромашки смях, виртуозни мизансцени, парадоксални обрати, мимолетно замлъкване, продължителна тишина, пак взрив от аплодисменти, горчив и сладък словесен мед, масово удивление, влага в очите, щастливи лица, замаяни от възторг озарени зрители, комедия без кича на комиците, без тъпотии и тъпни, без простотии и плоскотии, нон стоп летене из сцената, тика-такащо танцуване, пластични пламъци, разковаващи скечове, невъзможни режисьорски находки, драматургични тайфунища, интелектуални Аз асоциации, простонародни заигравки, ритащи балкански ритми, звукоподражания, гейзер от музикални и белетристични цитати, ретро кино и нелигава романтика, саркастични, карикатурни етюди срещу умственото дебелогъзие и просташкото дебелоочие, внезапни послания и извисяващи препратки по текстове от италианските гении ФедерикоФелини и Марчело Мастрояни, от руските класици Юрий Олеша и Андрей Платонов, от шведския писател Артур Лундквист, от румънския философ и есеист Емил Чоран, както и от романист №1 на Америка, наричан Е. Л. Доктороу...  

FB_IMG_1598018199660

“АПЕТИТ”

29.09.2020 г., 19:30 ч.

Една неуспяла радио водеща на кулинарно предаване (Богдана Трифонова), която си мечтае да раздава житейски съвети, се среща с една разярена нейна слушателка (Здрава Каменова), която търси отмъщение, заради проваления си брак след точно един такъв радио съвет. Срещата между двете е шумна, абсурдна и най-вече трансформираща. Дали можеш да започнеш на чисто по средата на живота си, когато си жена на 40, без мъж до себе си и без кариера, но пък с няколко излишни килца отгоре? Каква е цената на това да се отърсиш от илюзиите и да се изправиш лице в лице със себе си? Две много гладни за живот жени ще намерят отговора. Не и без помощта на един пистолет...

"Ж И В А К"

30.09.2020 г., 19:30 ч

Един спектакъл, посветен на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед.

Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство.      
Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление.      
Една история за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

ОЧАКВАЙТЕ ПРЕЗ ОКТОМВРИ

unnamed

"БЕТОВЕН НА 250 ГОДИНИ"

01.10.2020 г., 19:00 ч

Камерен ансамбъл "Силуети" ще се присъедини към европейските празненства по случай 250 годишнината от рождението на Лудвиг ван Бетовен с цикъл от четири концерта в залата на Сити Марк Център за изкуство, София. В четири вечери музикантите ще представят различни страни на камерното творчество на композитора, както и произведения от Хайдн, Моцарт, Шуберт и Брамс.

Билети за концертите могат да бъдат закупени на касата на Сити Марк Център за изкуство (тел. 02 955 7478) или онлайн на https://www.cmart.info/
Пакетен билет за целия цикъл, както и билети с намаление за ученици и пенсионери, могат да бъдат закупени единствено на касата на Сити Марк Арт Център.

ОЧАКВАЙТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ

IMG_4420

© 2016 by City Mark Art Center. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
IMG_4420