ТЕАТЪР - ПРОГРАМА

МАРТ

NAURU_Poster_04

"НАУРУ"

03.03.2021 г. от 19:30 ч.

МОНОЛОГ НА ЕДИН ПЪТУВАЩ

Моноспектакъл на Свежен Младенов

с участието на Десислава Спасова

Автор на текста: Иво Иванов

Драматизация: Руси Чанев

Режисьор: Валентин Ганев

плакат любовни писма без дата

"ЛЮБОВНИ ПИСМА" ПО А. Р. ГЪРНИ

 04.03.2021 г. и  29.03.2021 г. от 19:30 ч.

Превод, адаптация и режисура - Георги Михалков
Сценография и костюми - Петър Митев
Авторска музика - Иван Драголов
Хореограф - Кремена Колева
Фотограф - Веселин Василев

В ролите:
АЛЕКСА – Яна Маринова
ТОМАС – Свежен Младенов

Помощник режисьор - Валентина Андонова

Писмата от него до нея, и обратно от нея до него. В рамката на цял един живот. Бесен екшън, в който с изумителна скорост преминават събития, възрасти, чувства, настроения... Лентата се забавя за миг, рисува ни конкретна случка, наивна, тъжна, страшна или страшно смешна и литва през зъбчатките на времето към следващата. Един чат, който в задъханите си редове прескача всичко маловажно и незначително, за да ни потопи в гъстото вино на една любов, която все не може да се случи и категорично отказва да умре. Яна Маринова и Свежен Младенов ще ви разкажат една история, която няма нищо общо с вас и в която няма да спрете да се откривате.

images

viber_image_2021-02-19_15-41-05

„ИСТОРИЯ НА ВОЙНИКА“ - ПРЕМИЕРА

ПО ИГОР СТРАВИНСКИ

06.03.2021 г. от 19:00 ч.

Това е концерт спектакъл за един войник и присъствието на нечестивия в съдбата му. Той дебне в неговия живот и го изкушава, както изкушава всички нас. Заслепен от бедността, в която живее, войникът проявява алчност и прави грешка, която му струва всичко, дори и душата. Смелостта, решителността и самоувереността са качества, които натежават на другата страна на везните. Благодарение на тях войникът успява да поправи грешката си и да опознае светлата страна на съдбата си предписана от орисниците.

Спектакълът представя историята със средствата на музикалния концерт и театъра едновременно преплитащи и допълващи се на сцената. Музиката в спектакъла е магията, която оживява историята, лупата фокусираща вътрешните терзания на героите и общата равносметката за случилото се.

Спектакълът е предвиден за публика над 9г. възраст.

"ЖЕНАТА Е СТРАННО ЖИВОТНО"

07.03.2021 г. от 18:00 ч. 

и 08.03.2021 г. от 19:30 ч.

Една неуспяла, безработна актриса си търси работа, а между другото и мъж. Всяка сутрин се буди с решението този ден нещата да се случат и всеки ден се вживява в ролята на различна жена…или по-скоро различно животно…

Ще прекарате една абсурдно смешна седмица с нея и лудите й приятелки. Дали ще намери това, което търси някъде между дългите опашки за поредния кастинг, разходките в огромна картонена рекламна кутия, или на поредното предаване, в което е платена публика? Ще ви оставим да разберете сами.

Но едно е сигурно тя ще ви разсмее до сълзи и ще ви накара да я обикнете. Едно one lady show с една китара и една безумно огнена актриса, която няма да забравите- Яна Огнянова. 

От автора на „Помощ, имам две деца”, "Апетит", "Късметът на кукувицата" и др. - Здрава Каменова

Izvunredno polojenie

"ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ"

09.03.2021 г. от 19:30

Театрален отряд Сценична треска и Projector Plus

представят:

 

Извънредно положение

 

Театрален отряд Сценична треска са Здрава Каменова и Богдана Трифонова. Те носят сценичната треска в кръвта си - живеят я, използват я, вдъхновяват се от нея, не ги напуска и когато са под прожектора, и когато са под душа. Богдана и Здрава разказват истински житейски истории, искрено, смешно и безстрашно в "Апетит", "Танго в Космоса" и „Извънредно положение". Последното, се ражда естествено и наложително, по време на … извънредното положение през пролетта. Към отряда се присъединява и актрисата Стефания Колева.

 

„Извънредно положение“ е комедиен стендъп спектакъл със завладяващ, оригинален авторски сценарий по истински истории. Истории от карантината, които Богдана, Здрава и сценаристът Светослав Томов са описали изключително цветно, уморени и отегчени от сериозността на положението, безпаричието, кризата, страшните новини, хората с пагони, хората без маски, онлайн обучението, притеснени от липсата на работа, фризьор, пространство и какъвто и да било нормален социален живот. Здрава, Богдана и Стефания разказват истерично смешно как те самите преживяват блокадата на 60 квадратни метра с мъж, деца и домашни любимци и не се страхуват да наричат нещата с истинските им имена.

Живак без дата

"ЖИВАК"​ 
10.03.2021 г. и 28.03.2021 г. от 19:30 ч.

Текст и изпълнение - Димитър Живков
Режисьор - Димитър Стефанов
Художник - Димитър Димитров
Композитор - Мартин Каров
Фотограф - Владислав Христов


 

 


Един спектакъл, посветен на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед.


Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство.


Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление.


Една история за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

ИГРА ЗА ГОЛЕМИ МЪЖЕ

11.03.2021 г. от 19:30 ч.

Трима истински приятели, заедно от дълги години, загубили много от истинските неща в живота, превърнали са се в част от сивия поток, който населява земното кълбо. Колкото и да се мъчат да запазят собствена физиономия, да се задържат макар и малко над сивия поток,  те не разбират как отдавна са се предали и превърнали в „малки“, отчаяни хора.

Текст, безкрайно богат на нюанси, ситуации, сарказъм, ирония, жестокост, сатира и скрита любов към всички нас – защото се борим със себе си и с живота, мъчим се да оцелеем духовно и психически.

Какви са травмите в душата, цената за предателствата, възможностите за измъкване?

Ще разкажем на публиката тази история с много любов и самоирония, с поглед към тъмната, но и смешната страна на ежедневието ни.

И, разбира се, да намерим отговори!

%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%

МУЗИКАЛЕН СПЕКТАКЪЛ "ЛА" с участието на камерен ансамбъл "Силуети"

12.03.2021 г. от 19:30 ч.

Едва ли има изкуство с такова разнообразие в жанра, каквото е музиката. Всичко, което излиза от човешкия глас и стотиците музикални инструменти, като организирани тонове, е музика. Десетки са и предпочитанията на тези, които я слушат. Класическа, оперна, фолклор, популярна, джаз и още и още. А какво би станало ако ги смесим? От Бах до Гершуин, от Моцарт до ФСБ. А ако ги смесим и с малко театър! Хм! Вие кажете. На нас ни беше много забавно, докато подготвяхме този спектакъл и сега търсим с кого да споделим това удоволствие.

                                            Рашко и Косьо

 

„ЛА” е театрална игра, в която двамата изпълнители демострират музикалните си умения. Текстът е написан от актьора Рашко Младенов, а всички музикални движения са на Константин Цеков (ФСБ).

"КУКУВИЦИ"

13.03.2021 г. от 19:30 ч.

Тази вечер е особено важна за две особени кукувици. Едната ще представи новата си, най-значима книга пред публика, а другата ще изнесе мечтания си първи рок концерт...

Или поне така смята всяка, докато не разбират, че сцената е една, събитията им са дублирани и в залата няма никой, който да разреши проблема им.

А когато вратата се заключва, на двете не им остава друго, освен да намерят път една към друга. Двете кукувици ще преминат през палитра от чувства, докато спорят, пеят и разказват откачените си истории.

Едно представление с много хумор, музика и емоция, която ще остане в сърцата ви. От авторите на "Жената е странно животно" и "Помощ, имам две деца".

"ДО ПОСЛЕДЕН ДУХ"- ПРЕМИЕРА

 15.03.2021 г. от 19:30 ч.

ПРОТЕСТЕН АПЕЛ

 

Отворено писмо против премиерата на спектакъла

„До последен дух“ на Рашко Младенов

 

Ние, долуподписаните представители на будната гражданска съвест и радетели на българщината, изразяваме своето остро несъгласие с провеждането на премиерния спектакъл „До последен дух“ на Рашко Младенов, предвиден за 15 март 2021 г. в Сити Марк Арт Център, находящ се на адрес София, бул. „Янко Сакъзов“ 30, някога кино „Левски“.

 

Ни актьор, ни музикант, лицето Младенов от десетилетия трови общественото пространство със своите демодирали, анархистични представи за изкуство, напоени обилно с безвкусното му чувство за хумор. Любимец на властта във всички епохи, през годините той се превръща в синоним на кариеризъм от хунвейбински тип, свадливост и отмъстителност, за което колегите му от театър „София“, Русенския, Младежкия и много други театри все още се страхуват да говорят.

Мътните потоци на Прехода отвориха не врати, а портали, за хора като Рашко Младенов. С остър нюх за гешефта и личната облага, т.нар. „творец“ моментално се хвърли в бизнеса с таксиметрови услуги, превозвайки невинните гости на столицата по обиколни

пътища на силно завишени цени в личния си трабант, увличайки ги в лакърдии. Впоследствие е забелязан от специалните служби като дилър на музикални инструменти в Новия свят, в това число арфи, продавач на тютюнево-алкохолни изделия и много други, близки до криминалния сектор, услуги.

 

Позорни остават страниците и от неговите директорски мандати из националните театри, например Сатирата и Русе, където не се свени да привлече отхвърлени от световното културно пространство имена като Иржи Менцел или Армен Джигарханян. Допълнителни щрихи от битието на този съвременен Дориан Грей са потайните му културно-дипломатически мисии в Русия, довели световноизвестния режисьор Наумов до невъзможност да 2 не го покани за главната роля в един от най-обичаните си филми.

 

На последно, но не по важност място, стигаме до моралните устои на въпросния персонаж. Баща на три злощастни деца, които помежду си го наричат „Монарха“, понякога „Нерона“, Рашко Младенов е широко известен с организираните от него нелегални партита в семейното му шато в елитния столичен квартал „Коньовица“. Нееднократно в Столична община са постъпвали сигнали от неговите преки съседи – уважавани представители на ромската общност у нас – тормозени до ранните часове от негови авторски вариации върху теми от Шуберт, Скарлати и дори Скрябин!

 

В обобщение на всичко казано дотук, ние, долуподписаните представители на будната гражданска съвест и радетели на отечествеността, призоваваме всеки, който не се срами да се нарече българин, да си закупи билет за премиерния спектакъл „До последен дух“ на Рашко Младенов, предвиден за 15 март 2021 г. в Сити Марк Арт Център, находящ се на адрес София, бул. „Янко Сакъзов“ 30, някога кино „Левски“, за да предпази чрез саможертва своите близки и родственици от радиоактивните лъчи на самопровъзгласилия се за пианист и артист Младенов, наричан не без основание от азърбейджанската преса „Сивият кардинал на поне едно служебно правителство“...

15 март – ден за национално обединение срещу Младеновщината! Време за равносметка и заедност!

 

(Използваме възможността да изразим своята морална подкрепа към директора на Сити Марк Арт Център, г-н Христо Киров, човек с дълбоки духовни устои, но очевидно подложен на невиждан тормоз от демона Младенов и да му кажем: бъдете смел. Дори Тръмп не е вечен!)

Подписано от:

Фондация „Вдовици за ведра България“

Инициативен комитет на културно ориентираните

военнослужеши от 65-и свързочен полк, Нова Загора

Сдружение „Медиевисти за Нови Хан“

Хор на Софийските полу-момчета

Сдружение „Приятели на Салиери“

Религиозен дом „Танатос“

И много други...

vertical poster web

 

"ДОМ ЗА ОВЦЕ И СЪНИЩА"

16.03.2021 от 19:30 ч.

 

 

Вълнуващ, умен, чувствителен, оставящ без дъх, спектакъл за нашата история от 1912-та година до наши дни.

 

Автор и изпълнител: Здрава Каменова

Режисьор: Гергана Димитрова

Музика на живо: Павел Терзийски

Видео на живо и костюм: Никола Налбантов

Асистент-режисьор: Олга Кочанова

Пространствена концепция: Наташа фон Щайгер

 

Продуценти: международната мрежа „Undernational Affairs", Център за култура и дебат „Червената къща", театър „Максим Горки"/ студио Я (Берлин), театър "Ноймаркт" (Цюрих) в партньорство с „Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура -36 маймуни".

 

 Една овца, две овце, три овце... Пред малката къща на една сляпа гадателка се вие върволица от хора. Стоят и чакат да съмне, а тя сънува. Един бял овен я води през пътеките на времената. Минава през опожарено село в Беломорска Тракия през 1913 г., пътят й пресича бягащо на Запад момче от 1990 г., среща една изгубена крава от 2018 г., чува гласовете на неродените от 2030 г. Хора от всички краища на света, от миналото и бъдещето, я дърпат за ръцете и искат да разкажат историята си. Всички те търсят нещо или бягат от нещо.

 

Театрална награда ИКАР 2019 в категория „Музика“ и номинация за театрална награда ИКАР 2019 в категория „Главна женска роля“. Носител на немската награда „Брюке Берлин 2020“ за драматургия от Централна и Източна Европа

 

Проектът се реализира с подкрепата на Министерството на културата и Национален фонд "Култура".

Tango v kosmosa_plakat

ТАНГО В КОСМОСА

20.03.2021 г. от 19:30 ч.

от Здрава Каменова и Гергана Димитрова

 

 

В ролите: Здрава Каменова, Богдана Трифонова, Антоан Петров

Режисьор: Гергана Димитрова

Музика: Веселин Веселинов-Еко

Визия, сценография, костюми: Елена Шопова и Никола Налбантов

Ас. режисьор: Павла Котова

 

 

Годината е 2027. Бреговете на Аржентина потъват.

България е пуста територия на Балканите.

Китай изпраща жена на Луната.

 

Три жени в три различни точки на планетата се сънуват една друга и променят не само своите съдби, но и съдбата на Земята.

Луда аржентинска учителка по танго мечтае за любов. Майка ѝ сънува, че е гадже на Шумахер. Китайска космонавтка, пратена до Луната, всъщност не иска да лети в космоса и мрази партията, която е прогонила баща ѝ в изгнание. Една копринена буба расте в аквариума на българка-рапърка, която върти сделки на черния пазар, докато светът е на ръба на оцеляването. Кой ще спаси Земята? Елате, за да разберете!

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Партньор на проекта е БГ Радио.

Plan B-366

"ПЛАН Б"

22.03.2021 г.  от 19:30 ч.

Екип:

Продуцент – Продуцентска къща М енд Б Прадакшънс

Идея и постановка – Михаил Милчев

Драматург – Яна Добрева

Композитор – Милен Апостолов

Дигитален артист – Петко Танчев

Фотограф – Иво Орешков

Актьори – Борис Коев,Георги Димов, Гергана Либова, Димитър Пишев, Ивета Маринова, Светлина Станчева.

„План Б“ е документален театрален спектакъл, основан на реални интервюта с истински хора, страдащи от алкохолна или наркотична зависимост. Нашите герои разказват честно и открито за унижения и падения, които трудно бихме могли да си представим. Те обаче, споделят всичко това, защото вече могат да си го позволят – превъзмогнали са го. Светлината е победила в техния път.

 

Това е един спектакъл за духовната криза на човечеството, изследвана чрез едно от нейните най–сериозни проявления - зависимостите, като опит за бягство от реалността и болката. И личния духовен опит като един възможен изход, оказал се спасителен за стотици изтерзани души.

За упадъка на нравите, консуматорския възглед за получаване на незабавно удовлетворение на всички потребности, за девалвацията на духовните ценности.

И за Бог от друга страна. За вечната епична битка между Бог и Его.

За духовния път, извървян от обикновените хора, обект на нашия разказ и чудото, благодарение на което те са изградили един нов живот на основа на вярата.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата на РБ, Рехабилитационен център за лечение на зависимости „Жива“ и любезното домакинство на СитиМарк Арт Център.

CMAC_PrepodavayTrudno_Poster_92x112cm

"ПРЕПОДАВАЙ ТРУДНО"

на 25.03.2021 г. от 19:30

Новият моноспектакъл на безспорната, огнена фурия Яна Огнянова, след "Жената е странно животно", тя ще влезе в ролята на учителка по английски, както и в кожата на 10 родители - амбициозни, безотговорни, луди, 6 ученици - сред тях зомбирания от видео игри Майкъл Томас, Павел с 43 фобии, фолк певица, опитваща да научи английски, един таксиметров шофьор, един съпруг, който говори само гръцки.

В какво ще се забърка добрата мис Стела, заради щедрото си сърце?

Едва ли може да си го представите, елате и го вижте!

От авторката на "Апетит", "Жената е странно животно", "Кукувици", "Бонбон", "Помощ имам две деца".

 

 

FB_IMG_1598018199660

"АПЕТИТ"

26.03.2021 г. от 19:30 ч.

Една неуспяла радио водеща на кулинарно предаване (Богдана Трифонова), която си мечтае да раздава житейски съвети, се среща с една разярена нейна слушателка (Здрава Каменова), която търси отмъщение, заради проваления си брак след точно един такъв радио съвет. Срещата между двете е шумна, абсурдна и най-вече трансформираща. Дали можеш да започнеш на чисто по средата на живота си, когато си жена на 40, без мъж до себе си и без кариера, но пък с няколко излишни килца отгоре? Каква е цената на това да се отърсиш от илюзиите и да се изправиш лице в лице със себе си? Две много гладни за живот жени ще намерят отговора. Не и без помощта на един пистолет...

DSC_1590-2

"ИЗВЪНРЕДНО ЛЮБОВНО ПОЛОЖЕНИЕ"

30.03.2021 г. от 19:30

Театрален отряд Сценична треска и Projector Plus

представят:

 

Извънредно ЛЮБОВНО положение

 

Театрален отряд Сценична треска са Здрава Каменова и Богдана Трифонова. Те носят сценичната треска в кръвта си - живеят я, използват я, вдъхновяват се от нея, не ги напуска и когато са под прожектора, и когато са под душа. Богдана и Здрава разказват истински житейски истории, искрено, смешно и безстрашно в "Апетит", "Танго в Космоса" и „Извънредно положение". Последното, се ражда естествено и наложително, по време на … извънредното положение през пролетта. Към отряда се присъединява и актрисата Стефания Колева.

 

Театрален отряд „Сценична треска“ ще отбележи с напълно ново, любовно издание на „Извънредно положение“ силен рестарт на сезона след втория локдаун.

„Извънредно ЛЮБОВНО положение“ е комедиен стендъп спектакъл със завладяващ, оригинален авторски сценарий по истински истории. Любовни истории от карантината, които Богдана, Здрава и сценаристът Светослав Томов са описали изключително цветно, уморени и отегчени от сериозността на положението, безпаричието, кризата, страшните новини, хората с пагони, хората без маски, онлайн обучението, притеснени от липсата на работа, фризьор, пространство и какъвто и да било нормален социален живот.

"...Любовта е извънредно положение и без епидемична ситуация"

 

CMAC_Gradinata_Poster_92x112cm_1

"КРАЯТ НА ГРАДИНАТА"

31.03.2021 г. от 19:30 ч.

Една история, която Чехов не разказа - историята за неговия начин да обича.

 

Ела и разбери повече за тази разтърсваща, страстна и незабравима любов!

Участват: Десислава Чутуркова и Милен Николов

Режисьор: Георги Михалков

Хореография: Ива Караманчева

Костюми: Стоян Радев Ге. К.

Музика: Рене Обри


Антон Павлович Чехов и голямата любов на живота му - тайна, изстрадана, останала загатната, но неразгадана между редовете на произведенията му. Екипа на спектакъла с текстове от над 70 пиеси, разкази и писма на Чехов, с прекрасната музика на Рене Обри и фееричната хореография на Ива Караманчева, ни потапя в темите за невъзможността, загубата на илюзиите и сложния любовен танц на привличане и отблъскване.
Историята на аристократката Олга Ивановна и бедния по произход, но преуспяващ Пьотр Сергеевич, се разстила във вихрен калейдоскоп от слово, музика и танц, и със сигурност ще ви върне към някоя тръпчива, горчива, почти забравена, но незабравима страница от вашия живот.

УВАЖАЕМИ ЗРИТЕЛИ,

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

 

Съгласно Заповед РД-01-626/27.10.2020 г. на Министерство на здравеопазването на Република България и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, считано от 29.10.2020 г. до 12.11.2020 г. се въвеждат временни противоепидемични мерки, както следва:

 

„6. Културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.“

 

Предварително ви благодарим за разбирането и съпричастността, относно начина на провеждане на културните събития на територията на Центъра!


Бъдете здрави!

Екипът на „Сити Марк Арт Център“

 

Скъпи приятели,


От днес Сити Марк Арт Център предлага двутомника на Ружа Маринска "ЗА ИЗКУСТВОТО". Книгите ще достигат до Вас с наложен платеж, чрез куриерска фирма "Еконт". Можете да заявите двутомника на телефони: 02/955 74 78; 02/931 03 18 и 0878 68 88 21. 

София, бул. “Янко Сакъзов” № 30

 

citymark.bg@gmail.com

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

Тел. билетна каса: 02/ 955 74 78, 0878 688 821

Тел. офис зала: 02/ 931 03 18

© 2016 by City Mark Art Center. 

images