КИНО

ЯНУАРИ

ПЕТЯ НА МОЯТА ПЕТЯ

 

(България 2020),

 

90 мин.

21.01.2022 г. от 19:00 ч.

 

 

Режисьор - Александър Косев

Оператор - Иван Вацов

Сценарий - Нели Димитрова и Валентина Ангелова

Монтаж - Виктория Радославова

Музика - Георги Стрезов

Kоопродуцент - Кръстьо Ламбев (Concept studio)

Продуцент - Николай Урумов (BOF PICTURES)

 

Във филма участват – Алиса Атанасова (Петя Дубарова), Александра Костова (Петя Монова), Юлиян Вергов (директор Крачунов), Албена Павлова (класната Ани Бочева), Алена Вергова (Джула), Ясен Атанасов (Анди), Мартин Методиев (Мони), Орлин Павлов (Владо), Искра Донова (Искра), Моню Монев (Златков), Александър Милчев (Тома Чорапа), Емил Марков (бащата на Мони) и Васил Банов (Коста)

 

Филмът „Петя на моята Петя“ е за слънчевото момиче на българската поезия Петя Дубарова, макар да не е биографичен. Всяко поколение ражда талантливи и различни деца, чувствителни към несправедливостите в обществената система. Темите и конфликтите в сюжета са за тях. Заглавието е по едноименния разказ на поетесата, разказващ за двете същности на едно и също момиче. Всичко си е същото що се отнася до различните.

 „Страшен дявол е тази Петя. Обу белите джинси и изчезна нанякъде. А аз останах пак сама... Коя съм аз ли? Аз също съм Петя. Тя – това съм аз, аз – това е тя, но така е за пред хората. А иначе само аз си знам какво значи да бъдеш Петя на моята Петя...“ Из „Петя на моята Петя“, автор Петя Дубарова, 1979 г.

ФЕВРУАРИ

ЗАВРЪЩАНЕ 2

 

(България 2021),

 

107 мин.

15.02.2022 г. от 19:00 ч.

 

 

Режисьор: Ники Илиев

С участието на: Александър Кадиев, Ники Илиев, Башар Рахал, Орлин Павлов, Бойко Кръстанов, Евелин Костова, Райна Караянева, Диляна Попова, Клоуи Рахал.

Във втората част геройте ни отново се събират, този път на морето, за да помогнат на Бранимир/Башар Рахал/. Целта им е да запазят незастроения плаж, който той притежава и заведението му там, за да може да остане непокътнат и да се превърне в тяхното място, където да се събират всяко лято.
За да постигнат целта си Деян/Бойко Кръстанов/, Виктор/Орлин Павлов/, Алекс/Ники Илиев/ и Бранимир трябва да участват в завършването на първият пълнометражен филм на Ачо/Сашо Кадиев/, в който той е главен актьор, сценарист и продуцент. Филм, който е спрял снимки заради липса на бюджет и единствения начин да бъде реализиран е ако приятелите му помогнат с каквото могат. Ако филмът стане успешен, те ще могат да откупят плажа и заведението обратно.

 

ILLUSIONS_PERDUES_Photo1

ИЗГУБЕНИ ИЛЮЗИИ

Оригинално заглавие: Illusions Perdues

 

(Франция, Белгия 2021) 

 

149 мин.

17.02.2022 г. от 19:00 ч.

историческа драма

 

 

 реж. Касавие Джаноли.

Адаптация по романа „Изгубени илюзии“,

сценарият е дело на Жак Фиеши и Ксавие Джаноли.

Книгата е част от епическия цикъл „Човешка комедия“ на големия френски писател Оноре дьо Балзак, разкриващ облика на френското общество от Великата френска революция до края на Юлската монархия.

 

Във филма участват: Бенжамен Воасан, Сесил дьо Франс, Ксавие Долан, Жерар Депардийо, Венсан Лакост, Андре Маркон, Жана Балибар и др.

 

„Изгубени илюзии“ е отражение на трагичната епоха след разгрома на Наполеон. Това е времето, когато възходящата буржоазия постепенно налага своята все още млада пошлост и когато старата родова аристокрация, вече подстригана от ножицата на гилотината, се опитва да прелее нова кръв в старческата си немощ.

 

Филмът не се препоръчва за лица под 14 години.

Отличия:

2022 Пет номинации за награда „Люмиер“: за най-добър филм, най-добър актьор (Бенжамен Воасан), режисура, сценарий, операторско майсторство

2021 Номинация за наградата на публиката от Международния филмов фестивал в Сан Себастиан

2021 Номинация „Златен лъв“ за най-добър филм от кинофестивала във Венеция

УВАЖАЕМИ ЗРИТЕЛИ,

 

Съгласно Заповед № РД-01-856/19.10.2021 г.за въвеждане на временни противоепидемични мерки на територията на град София

Новата заповед на Министерство на здравеопазването, в сила от 21 октомври в 00:00 часа, гласи, че в театрите могат да бъдат допускани само зрители, които притежават "зелен сертификат" или по-конкретно:

  • ваксина за COVID-19 

  • преболедували са COVID-19

  • имат отрицателен PCR тест

  • имат отрицателен антигенен тест 

 

 


Бъдете здрави!

 

Екипът на „Сити Марк Арт Център“

 

 

Забележка:

Презаверяването на билети става поне един ден преди спектакъла.