top of page

МУЗИКА

МАРТ

ГРУПА АТЛАС

КОНЦЕРТ НА ГРУПА "АТЛАС"
31.03.2023г. от 19:00ч.

 

 

 

 

След концерта "35 години Атлас" и новия албум "Отключете душите" групата продължава да ни изненадва...


На 31-ви март в Сити Марк Арт Център, "Атлас" кани почитателите на мелодичната музика на концерта "Атлас Акустик", на който ще представят най-популярните си хитове, както и песни от последния си албум в акустични версии със струнен квартет.

АПРИЛ

Дай пет

"ДАЙ ПЕТ"

6.04.2023г. от 19:00ч.

 

Благотворителен концерт от деца за деца

 

Ние, членовете на Детската секция към Президентски клуб - България, искаме да протегнем ръка на наши връстници с изявен талант, които са лишени от топлината на
родителската грижа. Решихме да организираме благотворителен концерт със заглавие “Дай 5!”,  в които ще участват изпълнители любители от музикалното и танцовото изкуство. Със събраните средства ще се включим в стипендиантската програма “Постигам по-висок на успех”  на Фондация “Благотворител”. Целта ни е да съберем най-малко 5 400 лв., с които  да осигурим едногодишна стипендия в размер на 200 лв. за трима ученика.


Избрали сме датата 6 април, четвъртък, защото искаме да свържем посланието на нашата инициатива с големия християнски празник Великден и с всичко най-светло, което
той символизира.


Участват изпълнители любители от музикалното и танцовото изкуство. Ще имате възможността да се насладите на изпълнения вариращи от рок до модерен балет.


Надяваме се, че с тази инициатива ще допринесем за успеха и добруването на наши връстници, които имат нужда от малък тласък, за да направят голям скок.

"МУЗИКАЛНИ БАГРИ"

8.04.2023г. от 19:00ч.

 

Концерт с инструментални и вокални творби

 

 

Марио Йоцов – пиано

 

С участието на:

Венера Милеки – сопран

Илиана Илиева – мецосопран

Кирил Джуров – баритон

Николай Димитров – тенор

Цветан Димитров – тенор

Незиха Ибишева – цигулка

Манол Паскалев – пиано

 

Академичен хор „Света Параскева“

към Национална Художествена Академия

 с диригент Галина Луканова

"Музикални багри" - едно вълнуващо пътуване, което ще Ви представи разнообразни по стил и жанр инструментални и вокални творби - класика, джаз, филмова музика, откъси от мюзикъли и оперети, и авторски композиции на марио Йоцов.

В програмата произведения на:

 Фредерик Шопен, Клод Дебюси, Виторио Монти, Имре Калман, Франсис Лей, Андрю Лойд Уебър, Андрей Стоянов, Марио Йоцов и др.

ЦИКЪЛ КОНЦЕРТИ "Вива ла музика"

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

Проф. ВЕНЦЕСЛАВ НИКОЛОВ на 80

20.04.2023 г. от 19:00 ч.

 

В програмата: Романтични миниатюри

… Събуждаш се някоя сутрин и разбираш: вече си станал на 30… на 50… или ето сега на цели 80 години. Преди няколко години имах странната идея да издам в книга списъка на концертите, които съм изнасял в различни страни, с датите и програмите. Това е всъщност истинската ми биография. Доскоро се сещах и за всеки един от тях, спомнях си как съм се чувствал тогава, от кое съм бил доволен в свиренето си, от кое – не. Когато отбелязвах 50 години, неочаквано кръгла дата в изпълнения с концерти и пътувания мой живот, предложих на публиката да избира сама  програмата от петдесетте малки пиеси от репертоара ми. За Рождения ден тази година задачата е неизмеримо по-трудна -  трябва сам да избера от любимите романтични миниатюри, мои спътници на сцената през годините. Всички те ме гледат с очакване от списъка, не искам никоя от тях да се чувства пренебрегната и обидена…

Рожден ден без торта не може! Традиция стана „Павлова“, ефирна и въздушна, наречена на прочутата балерина, с която от няколко години отбелязваме празниците.

 Ще се радвам да сме заедно на 20 април, Рождения ден…

 

Проф. Венцеслав Николов

МАЙ

ЦИКЪЛ КОНЦЕРТИ "Вива ла музика"

ВЕСЕЛИН ПАРАШКЕВОВ (Германия) - цигулка 

ВЕНЦЕСЛАВ НИКОЛОВ - виолончело

ЛИЛИЯ ЖЕКОВА - пиано

22.05.2023 г. от 19:00 ч.

 

В програмата:

Р. Шуман - Фантастични пиеси оп.88; Ф. Шуберт – Grande Duo D 574:  

А.Дворжак – Трио  „Думки“ оп. 90

Отсега се радвам на този концерт. С Веско, уважавания не само в Германия  цигулар проф. Парашкевов,  свирим от деца заедно. Заедно вървяхме по пътя ни на млади музиканти - в Интерната за даровити деца, в Музикалното училище, в Консерваторията… Годините минаваха, всеки от нас търсеше себе си в трудното изкуство, на което се бяхме посветили. Заедно учехме, репетирахме и разговаряхме, разговаряхме… Още деца откривахме огромния свят на сериозната музика. И двамата й останахме верни, въпреки  постоянно сменящите се модни течения. Музиката на Бах и Бетовен, на Шуман и Брамс, на Стравински и Прокофиев изпълваше живота ни. Стремежът към неуловимата красота на висините на изкуството стана част от нас.

На 22 май ще се върнем в годините – Триото на Дворжак е едно от първите произведения, свирени от нас. Тогава, в ученическите години, с Ружка, сега много ценената проф. Чаракчиева. Този път наш партньор ще бъде нейната ученичка Лилия Жекова - вече  доказан камерен музикант със собствен облик. С нетърпение очаквам репетициите с по-младата колежка и с приятеля от детските години в „нашата“ зала. Защото освен Дворжак ни предстои и срещата с чудния свят на музиката на Шуман и Шуберт. И разбира се, с вас – нашите слушатели…   

 

Проф. Венцеслав Николов

Забележка:

  • Презаверяването на билети става поне един ден преди спектакъла.

  • Закъснелите зрители се настаняват на места посочени от салонен разпоредител.

bottom of page