top of page

МУЗИКА

АПРИЛ

Просветен концертен цикъл „Интердисциплинарни творци“

Йордан Камджалов представя

Вивалди – „Четирите годишни времена“

 

10.04.2024 г. от 19:00 ч.

 

Просветен концертен цикъл, вдъхновен от разбирането, че интердициплинарността е била нещо естествено в човешката история. Много от личностите оставили следи, са били едновременно хора на науката и на изкуството.
В първия ден на пролетта и в първото издание от цикъла за 2024 г., Маестро Йордан Камджалов ще представи Антонио Вивалди – све
щеник, композитор, педагог.

 

Този интердисциплинарен цикъл има за цел да даде на публиката възможност да надникне в потенциала на хората през вековете, както и да се вгледа и открие своя собствен и да се наслади на неповторима музика.

 

Заповядайте!

ПАСИОНЪТ: Духовните кантати и органът
Нева Кръстева
Collegium Lapis Lazuli

13.04.2024г. от 19:00ч.

Нева Кръстева - орган

солисти:

Дона Стоянова (сопран)
Анита Дафинска (алт)

Collegium Lapis Lazuli:

Габриела Цветанова - виолоне (концертмайстор)
Мила Наумова - орган, чембало
Софи Стамболиева – цигулка
Мария Андреева - цигулка
Бояна Андреева - виола
Петър Кушлев - виолончело

В програмата:

Д.Б.ПЕРГОЛЕЗИ Stabat Mater

ЯН СВЕЕЛИНК Fantasia Chromatica

Й.С.БАХ 2 хорала върху “Jesus Christus, unser Heiland”

Praeludium et Fuga h-moll

Collegium Lapis Lazuli под ръководството на проф. д-р Нева Кръстева е свободно общество на музиканти с интереси към бароковата интерпретация и инструменти, преди всичко към органа и musica sacra. Повечето от изпълняваните произведения прозвучават за първи път в България.

"Емил - Само един живот не е достатъчен"

Юбилей на Николай Априлов 35 х 2

18.04.2024г. от 19:00ч.

Легендата за краля на българската поп музика - Емил Димитров оживява в спектакъла на режисьора Николай Априлов - „Емил – Само един живот не е достатъчен“.


Историята за живота на изпълнителя на класиките „Моя страна“, „Арлекино“, „Нашият сигнал“, „Ако си дал“ и много други е написана от Влади Априлов. 


В спектакъла ще прозвучат откъси от най-любимите песни на незабравимия творец в нови аранжименти на Светослав Заров. Ще ги представят цял букет от млади и талантливи изпълнители като Денислав Новев, Велин Михайлов, Пейо Филипов, Олга Михайлова-Динова, Орлин Цветанов, Мая Василева.

 

Ники Априлов и Емил Димитров не са били близки приятели, но се познавали. „Пели сме наремето негови песни в любимото на мнозина предаване „Като лъвовете”. След всяко изпълнение на негова песен, Емил се обаждаше на Катя Кисимова – жената, която се занимаваше с подбора на песните и децата, за да благодари. Казвал е: „Здравейте, Катя, обажда се Емил Димитров! Благодаря ви, че изпълнявате моя песен!”, а тя ми е споделяла как й се подкосили краката първия път, когато чула гласа му в телефонната слушалка. Това се случваше последните години от неговия живот, когато бе прикован към своя стол, за който казваше „той ревниво пази всяка чупка от моето тяло и ме приема безрезервно”. Емил беше единственият, който се обаждаше, за да благодари“, разказва режисьорът.


Той е решил да направи този спектакъл за него, защото е специален. Емил познават всички. Вече са минали години, откакто него го няма – но само физически. Песните му продължават и ще продължават да се слушат, защото са песни послания, а не обикновена музика. Той никога не се е стремял да прави просто някаква музика. Всяка негова песен е послание. Има три песни, посветени на майката. Има песни за раздяла. Има песни за любовта, за родината. „Ако си дал” е истински социален хит, а „Моя страна, моя България”, която комисиите не пускат до ефира тогава, днес е неофициалният химн на българите в чужбина“, обясни Априлов.

БОРИС И ЕЛТЪН
"ЕДНА ВЕЧЕР В БРОДУЕЙ"

19.04.2024 г. от 19:00 ч.

 

Двама забележителни музиканти с реверанс към световния мюзикъл.

 

БОРИС ЛАПШОВ – вокал и РАФИ ЖАМАКОРЦЯН – пиано.

Двамата музиканти канят на една невероятна, изпълнена с красива музика вечер, в която ще прозвучат знакови вокални фрагменти от мюзикълите „Котките” и „Клетниците”; от мюзикъла „Шах”, създаден от мъжката част на АББА Бени Андерсън и Бьорн Улвееус; от „Джекил” по „Доктор Джекил и мистър Хайд”, „Хвани ме, ако можеш!”, „Чаплин”, „Monty Python's Spamalot” и „Животът”.

 

Своеобразната разходка из емблематичните произведения на Андрю Лойд Уебър, Том Хупър, Крис Къртис, Том Мур и други автори на мюзикъли е не само отдаване на почит към жанра, но и възможност публиката да се наслади на таланта на сценичния дует: ЛАПШОВ – ЖАМАКОРЦЯН.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

Проф. ВЕНЦЕСЛАВ НИКОЛОВ на 81

20.04.2024 г. от 19:00 ч.

 

КОНЦЕРТ
С участието на Лилия Жекова и Кристиян и Габриела Калоянови

 

В програмата: любими пиеси, изненади…

Представяне на новата поетическа книга
„Ловец на водни кончета“

 

Програма:

Г.Ф.Хендел – Ларго
Ф.Купрен – Пасторал
Д.Валентини – Менует
Й.С.Бах - Буре
Ж.Ибер – Гирларзана
Р.Тахел – Арагонеза
М. Де Файя – Испанска народна сюита
М.Равел – Хабанера
Е.Елгар – Поздрав на любовта

Два спиричуъла (обр. Венцеслав Николов)
С.Цинцадзе – Чонгури

П.Владигеров – Ласка
Б.Барток – За децата

КОНЦЕРТ НА

"МАГИЧЕСКИТЕ ГРЕГОРИАНСКИ ГЛАСОВЕ" 22.04.2024 г. от 19:00 ч.

 

Хорът "Грегориански гласове" от България въодушевява публиката с нетрадиционните аранжименти и изключителните си гласове. Идеята за проекта е на оперния певец Георги Пандуров.


"Грегоринските гласове" са основани през 2011 год. в Кьолн.

Концерта се състои от 2-части. Първата се състои от мадригали, грегориански песнопения и ортодоксална литургия. Втората част - известни поп песни.

Програма:

Първата част:

1. Ave Maria - Грегориански напев 13 веk

2. Adoro Te devote - Santo Tommaso d Aquino -1225-1275                                                      

3. Regina Coeli - Gregor Aichinger 1564-1623

4. Kyrie - Misa Orbis Factor

5. O,vos omnes - Tomas Luis de Victoria -1548-1611

6. Tebe poem - Zinovi

7. Gospodi pomilui - Глас 6 - еленски напев

8. Tebe poem - източен напев, глас 5 (болгарское)

9. Rasboinika blagorasumnago - Petar Dinev

10. Bogorodize devo - obrabotka Свещеноиконом Кирил Попов

11. Jertva wechernaja - Chesnokov

12. O sacrum convivium - Lodovico da Viadana 1560-1627

13. Pie Jesu - A.L.Weber

 

Пауза

 

Втората част

1. Аmeno - ERA

2. Hallelujah - Leonard Cohen, arr. Juli Damyanov

3. Fields of Gold - Sting 

4. Hello - Lionel Richie

5. Tears in Heaven - Eric Clapton ,Will Jennings

6. The rose - Amanda McBroom - 1947-1979, arr. Ivan Hristov 

7. Imagine - John Lennon, arr. Ivan Hristov

8. Sixteen Tons - Merle Travis

9. The Sound of Silence - Paul Simon 

10. Wind of Change - Scorpions Klaus Meine

11. Perfect Symphony - Ed Sheeran feat. Andrea Bocelli, arr. Anton Petrov

 

* Програмата може да бъде винаги променена!

AUBG Dance Crew Grand Show 2024

29.04.2024 г. от 20:00 ч.

 

По случай Международния ден на танца, клуб Dance Crew към Американски Университет в България ще гостува за първи път в София на сцената на Сити Марк Арт Център!
За поредна година танцовият състав ще омагьоса публиката и запълни сърцата на зрителите, доказвайки своите танцови и творчески умения! Темата на таз годишното шоу е ''Growing Up with DC'' като студентите, ще пресъздадат израстването на един танцьор - още от първите стъпки в малката зала, до завладяването на голямата сцена!
Танцовото забавление е в размерите на един час и тридесет минути и ще включва, както всички любими песни от детството по време не 2000-та година, така и най-последните хитове в музикалния бранш!


Очакваме ви!

✅ Онлайн резервация - натисни бутона "РЕЗЕРВИРАЙ МЯСТО"

❗❗Валидността на онлайн резервациите ще бъде механично променяна от нас! Молим Ви в деня на събитието да представите при влизане в салона имейла с изтеклата оналйн резевация, тя е Вашият билет за вход с ред и място!

Резервация по телефона касата на Сити Марк Арт Център на тел. 02/ 955 74 78, моб. 0878688821. Молим Ви в деня на събитието да отидете на касата и да си кажете името за да получите Вашия билет.

Билети предлагаме и на място от касата на Сити Марк Арт Център (бул. “Янко Сакъзов” № 30)

МАЙ

"ДЖАЗ КОНЦЕРТ ПО МУСОРГСКИ"

 12.05.2024 г. от 18:00 ч.

 

Константин Костов - пиано, аранжимент 

Димитър Карамфилов - контрабас

Христо Йоцов - ударни

''Стремих се целият цикъл да прозвучи по съвсем друг начин от познатия. Най-трудното бе да го адаптирам към стила ми на свирене, но вярвам, че целта ми да го освежа през моя музикален маниер е постигната. От натрупания опит през годините в сферата на кросоувър музиката съм се научил да го правя с огромен респект към композитора и произведението. Разбира се, най-важна бе ролята на моите музикални партньори и приятели Христо Йоцов и Димитър Карамфилов, без които албумът нямаше да се реализира. Тези блестящи музиканти и изключителни импровизатори със сериозен поглед върху класиката и джаза допринесоха максимално музиката да придобие търсената специфична естетика, енергия и характер. Искрено се надяваме тази музика да Ви забавлява, инспирира, дори провокира.''

Константин Костов

Забележка:

  • Презаверяването на билети става поне един ден преди спектакъла.

  • Закъснелите зрители се настаняват на места посочени от салонен разпоредител.

bottom of page