top of page

МУЗИКА

ЮНИ

КОНЦЕРТ НА

"МАГИЧЕСКИТЕ ГРЕГОРИАНСКИ ГЛАСОВЕ" 22.06.2024 г. от 19:00 ч.

 

Хорът "Грегориански гласове" от България въодушевява публиката с нетрадиционните аранжименти и изключителните си гласове. Идеята за проекта е на оперния певец Георги Пандуров.


"Грегоринските гласове" са основани през 2011 год. в Кьолн.

Концерта се състои от 2-части. Първата се състои от мадригали, грегориански песнопения и ортодоксална литургия. Втората част - известни поп песни.

Първата част:
1. Ave Maria - Грегориански напев 13 веk
2. Adoro Te devote - Santo Tommaso d Aquino -1225-1275
3. Regina Coeli - Gregor Aichinger 1564-1623
4. Kyrie - Misa Orbis Factor
5. O,vos omnes - Tomas Luis de Victoria -1548-1611
6. Tebe poem - Zinovi
7. Gospodi pomilui - Глас 6 - еленски напев
8. Tebe poem - източен напев, глас 5 (болгарское)
9. Rasboinika blagorasumnago - Petar Dinev
10. Bogorodize devo - obrabotka Свещеноиконом Кирил Попов
11. Jertva wechernaja - Chesnokov
12. O sacrum convivium - Lodovico da Viadana 1560-1627
13. Pie Jesu - A.L.Weber

Пауза

Втората част:
1. Аmeno - ERA
2. Hallelujah - Leonard Cohen, arr. Juli Damyanov
3. Fields of Gold - Sting
4. Hello - Lionel Richie
5. Tears in Heaven - Eric Clapton ,Will Jennings
6. The rose - Amanda McBroom - 1947-1979, arr. Ivan Hristov
7. Imagine - John Lennon, arr. Ivan Hristov
8. Sixteen Tons - Merle Travis
9. The Sound of Silence - Paul Simon
10. Wind of Change - Scorpions Klaus Meine
11. Perfect Symphony - Ed Sheeran feat. Andrea Bocelli, arr. Anton Petrov

* Програмата може да бъде винаги променена!

 "Бон-Бон Мюзик" представя

"ВЪЛШЕБНАТА КОРОНА"

23.06.2024 г. от 18:00 ч.

На 23 юни от 18:00 ч. в Сити Марк Арт Център, „Бон-Бон Мюзик“ отново ще се гмурне в дълбоките води на „Вълшебната корона“ - нов оригинален спектакъл създаден от български автори, който се изпълнява само от деца.

 
Герои в мюзикъла са морски цар и дъщеря му, симпатични разноцветни рибки, рачешка стража, медузи, морски дяволи, таласъми и злата вещица-октоподка Гундула фон Крейзи.


А каква е историята, която ни въвлича в цялото морско приключение?
Наивна до глупост и предана на рибата-кокетка Белисима, рибката Гупи се съгласява да открадне короната на морския цар. Но той не знае, че короната е вълшебна и ако попадне под влияние на злите сили, царството ще бъде нападнато от морски дяволи, таласъми и други морски изчадия. А огромен октопод, който се обживява от 8 малки артиста, е с пипала, които се разтягат до 3 метра.


Във „Вълшебната корона“ колоритният режисьор Бисерка Колевска, носител на множество международни награди, успява да погъделичка детското в душата на всеки зрител. Музиката и либретото са на тандема Стефан Димитров и Гергана Сотирова - автори на хитовия мюзикъл на Бон-Бон „Котешката банда“. Аранжиментите са на младите музиканти Цветан Маринов /група Фънкилишъс/ и Емилио Мархолев /група Сол Бемол/, микс и мастеринг - Павел Николов /Павел и Венци Венц'/, a богатите вокални аранжименти са на Яна Балева и Елизабет Нешева, записани в “LaTiDA” records. Основен акцент във „Вълшебната корона“ е брилянтната хореография на Милен Данков, а за преобразяването на децата актьори в приказни герои отговаря художникът на костюмите Елена Цонкова.


Продуцент на „Вълшебната корона“ е Рози Караславова, която успешно изгради Бон-Бон като най-известната и уважавана детска група в страната, реализира първото участие на България в детската Евровизия в Ротердам, продуцира стотици произведения, концерти и телевизионни предавания, традиционно участва в най-големите благотворителни кампании.


Очакваме ви, за да съпреживеем заедно историята на „Вълшебната корона".

Генерален спонсор: Пощенска банка

THE EASTERN QUARTET (IN TRIO)

 25.06.2024 г. от 19:00 ч.

 

The Eastern Quartet е базиран в Цюрих, Швейцария, и се състои от четирима изключително креативни и прекрасни професионалисти , идващи от различни части на Европа: Атанас Маринов (България), Сорин Спасиновичи (Румъния), Серафим фон Вера (Швейцария), Доминик Блум (Швейцария). Основната цел на The Eastern Quartet е да свърже различни музикални жанрове по уникален начин, използвайки тяхната изобретателност, музикални умения и културен опит, които всеки от тях притежава. Класически квалифицирани, The Eastern Quartet преминава всички граници със своя полиглотен музикален език. Обобщаването на специалното качество на техните аранжименти с няколко думи не е лесна задача: те са паралелни нахлувания в класическата територия и в далечни области на музикалния репертоар, в които музикантите упражняват своята спонтанна креативност, за да създават
първокласна, новаторска, вълнуваща музика, която живее и диша
.

Атанас Маринов - кларинет (България). Има две магистърски степени, една от Haute Ecole de Musique Lausanne и една от Zurich University of the Arts. Свири на сцени като Royal Albert Hall,
Smetana Hall, Tonhalle Zurich, Victoria Hall (Geneve), Bulgaria Hall, La Metropole, Lotte Concert Hall, Daejeon (Южна Корея) Concert Hall и други. Соло кларинет на Филхармония Даежон в Южна Корея и Genesis Orchestra, България.


Сорин Спасиновичи - цигулка (Румъния). Завършва музикалната академия "Джордж Енеску“ в Букурещ и Zurich University of the Arts. Свири на сцени като Concertgebouw Amsterdam, Royal Albert Hall London, Konzerthaus Berlin, Usher Hall Edinburgh и други. Носител на ГРАМИ с бенда на световно известния швейцарски музикант Андреас Фоленвайдър.


Серафим фон Вера - акордеон (Швейцария). Завършва Zurich University of the Arts. Има успешна кариера от 13 години с групата си Sebass, както и с други балкански музикални групи. Само преди няколко дни Серафим е награден с приза Музикант на Годината за Швейцария.

 "ВЪЛШЕБНАТА ФЛЕЙТА"

от В. А. Моцарт

26.06.2024 г. от 19:00 ч.

 

На 26-ти юни 2024 г. в Сити Марк Арт Център ще имате възможността да видите нов прочит на операта "Вълшебната флейта" от В. А. Моцарт. Това събитие е копродукция на Симфониета Видин, Държавна Опера Варна и сдружение “Опера за България”. Операта, оживена чрез съвременни интерпретации и енергията на млади талантливи певци, е последното завършено произведение на Моцарт, което представя уникална смесица от музикална брилянтност, театрална интрига и символизъм. "Вълшебната флейта" е написана през 1791 година, в последните месеци от живота на композитора и бързо се превръща в едно от най-любимите музикални произведения по света. Операта е в стил singspiel, комбинация от пеене и говорени диалози, характерен за немската опера. Сюжетът въвежда аудиторията в мистичен свят, където магията и реалността се смесват, разкривайки универсални теми за любовта, добродетелта и просвещението. В тази премиера, под диригентската палка на Симон Павлов и режисурата на Снежинка Аврамова, публиката ще бъде въведена в съвременен прочит на произведението, който цели да разшири разбирането за глобалните проблеми чрез шедьовъра на Моцарт. Спектакълът обещава да бъде едно незабравимо преживяване, където ще се преосмислят границите на доброто и злото.

СЕПТЕМВРИ

SECRET HOLDERS"

10.09.2024 г. от 19:00 ч.

Вдъхновено от хармонията на традиционната модална музика, Secret Holders е неповторимо музикално пътешествие из мистериите на човешкото съществуване.

В първата част на спектакъла ще имате изключителната възможност да се докоснете до свещената музика на алианите (алевитите). Звучене съхранено през вековете и продължаващо да бъде част от религиозните церемонии на затворената алевитска общност. То ще достигне до вас благодарение на мултиинструменталистът, композитор и преподавател Вели Чаушев и считания за сакрален музикален инструмент - саз.

Наши специални гости за втората част на представлението ще бъдат виртуозният музикант и композитор Хоршид Дадбех от Иран, Люси Лелорен от Франция и Ирини Зогали от Гърция.
Дуото Hamraaz (от фарси - този, който пази тайната), което ще се превърне в трио за тази специална вечер, ще ни въведе в опияняващата красотата на традиционния репертоар на персийската класическа музика, в чиято основа, стои иранският Radif. През 2008г. той е включен в списъка на Юнеско на нематериалното културно наследство. Hamraaz ще ни поднесат своята тайна, комбинирайки звънките ритми на танбур и тар, омайващия вопъл на арменския дудук и флейтата, и очарованието на уда.

ОКТОМВРИ

Harry Potter

МЕЛОДИЯ - РЕЦИТАЛ НА ДЕЛФИН ПИЛИШ

по музика от Хари Потър

 05.10.2024 г. от 20:00 ч.

 

Делфин Пилиш - Родена в семейство на полски и виетнамски музиканти, Делфин започва да свири на пиано на 9-годишна възраст в Азия. След завръщането си във Франция, тя учи в Консерваторията под ръководството на Селимен Доде и Бруно Робиляр, където получава награди за пиано и камерна музика.

По време на музикалното си обучение получава ценни напътствия в рамките на майсторските класове на Джийн-Марк Луисада, Сиприен Катсарис, Ваан Мардиросян и много други концертиращи артисти. Благодарение на тях се оформят музикалната ѝ чувствителност и усъвършенстваната ѝ техника. В кариерата си Делфин съчетава двете си страсти. От една страна, преподавателската дейност, в която предава знанията си и се обогатява от обмена с учениците си в Сите де ла мюзик и Центърът Шопен. От друга страна, европейските концерти на класическа музика, чиято основна цел е да повишават осведомеността за хуманитарни каузи. Така например тя участва във Festival des Présences Féminines, където бяха почетени забравените композиторки Елен дьо Монжерул, Мел Бонис и Сесил дьо Шаминад.

В РЕПЕРТОАРА:

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (John Williams)

Harry Potter and the Chamber of Secrets (John Williams)

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (John Williams)

Harry Potter and the Goblet of Fire (Patrick Doyle)

Harry Potter and the Order of the Phoenix (Nicholas Hooper)

Harry Potter and the Half-Blood Prince (Nicholas Hooper)

Harry Potter and the Deathly Hallows I & II (Alexandre Desplat)

Забележка:

  • Презаверяването на билети става поне един ден преди спектакъла.

  • Закъснелите зрители се настаняват на места посочени от салонен разпоредител.

bottom of page