top of page


ЛЯТНО РАБОТНО ВРЕМЕ
 

Уважаеми зрители,

Сити Марк Арт Център е в годишен отпуск и няма да работи до началото на новия театрален сезон - месец септември.

 

До откриването на новия театрален сезон - през месеците юли и август, може да закупувате билети за събитията, включени в официалната ни програма, на сайта на центъра: www.cmart.info

Пожелаваме Ви вълнуващо и красиво лято! Очакваме Ви отново през септември!
 

Екипът на Сити Марк Арт Център!
 

МУЗИКА

СЕПТЕМВРИ

SECRET HOLDERS"

10.09.2024 г. от 19:00 ч.

"Вдъхновено от хармонията на традиционната модална музика, Secret Holders е неповторимо музикално пътешествие из мистериите на човешкото съществуване.


В първата част на концерта ще имате изключителната възможност да се докоснете до свещената музика на алианите (алевитите). Звучене, съхранено през вековете и продължаващо да бъде част от религиозните церемонии на затворената алевитска общност. То ще достигне до вас благодарение на мултиинструменталистът, композитор и преподавател Вели Чаушев и считания за сакрален музикален инструмент - саз.
Наши специални гости за втората част на представлението ще бъдат виртуозният музикант и композитор Хоршид Дадбех от Иран, Люси Льолорен от Франция, Зилан Йълдъз от Турция и Ирини Зогали от Гърция.


Дуото Hamraaz (от фарси - този, който пази тайната), което ще се превърне в квартет за тази специална вечер, ще ни въведе в опияняващата красотата на традиционния репертоар на персийската класическа музика, в чиято основа, стои иранският Radif. През 2008г. той е включен в списъка на Юнеско на нематериалното културно наследство. Hamraaz ще ни поднесат своята тайна, комбинирайки звънките ритми на танбур и тар, омайващия вопъл на арменския дудук и флейтата, дълбоките тонове на томбак и даф, и очарованието на уда."

ОКТОМВРИ

ДЕНЯТ НА МУЗИКАТА

Празничен концерт

 01.10.2024 г. от 19:00 ч.

 

ВЕНЦЕСЛАВ НИКОЛОВ – виолончело

На рояла ЛИЛИЯ ЖЕКОВА

В програмата:

Й. Брамс – Соната в ми минор op.38

С. Прокофиев – Соната в до мажор op.119

Е. Григ -  Соната в ла минор op.36

 

Из „Романс“

… Времето сега е друго,

шумно и кресливо,

и моторно даже,

както още преди

време

казал бе поета.

Затова и нужна ни е

музиката тази,

която връща ни

отново тишината.

 

В залата е вече тъмно,

затворил съм очи

и слушам…

Венцеслав Николов

Harry Potter

МЕЛОДИЯ - РЕЦИТАЛ НА ДЕЛФИН ПИЛИШ

по музика от Хари Потър

 05.10.2024 г. от 20:00 ч.

 

Делфин Пилиш - Родена в семейство на полски и виетнамски музиканти, Делфин започва да свири на пиано на 9-годишна възраст в Азия. След завръщането си във Франция, тя учи в Консерваторията под ръководството на Селимен Доде и Бруно Робиляр, където получава награди за пиано и камерна музика.

По време на музикалното си обучение получава ценни напътствия в рамките на майсторските класове на Джийн-Марк Луисада, Сиприен Катсарис, Ваан Мардиросян и много други концертиращи артисти. Благодарение на тях се оформят музикалната ѝ чувствителност и усъвършенстваната ѝ техника. В кариерата си Делфин съчетава двете си страсти. От една страна, преподавателската дейност, в която предава знанията си и се обогатява от обмена с учениците си в Сите де ла мюзик и Центърът Шопен. От друга страна, европейските концерти на класическа музика, чиято основна цел е да повишават осведомеността за хуманитарни каузи. Така например тя участва във Festival des Présences Féminines, където бяха почетени забравените композиторки Елен дьо Монжерул, Мел Бонис и Сесил дьо Шаминад.

В РЕПЕРТОАРА:

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (John Williams)

Harry Potter and the Chamber of Secrets (John Williams)

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (John Williams)

Harry Potter and the Goblet of Fire (Patrick Doyle)

Harry Potter and the Order of the Phoenix (Nicholas Hooper)

Harry Potter and the Half-Blood Prince (Nicholas Hooper)

Harry Potter and the Deathly Hallows I & II (Alexandre Desplat)

"БАХ И ЛИСТ: ДУХОВНИТЕ КАНТАТИ И ОРГАНЪТ"

 20.10.2024 г. от 18:00 ч.


Цикълът от три концерта на Нева Кръстева и Collegium Lapis Lazuli този сезон в City Mark Art Center е посветен на един изключителен феномен – влиянието на великото творчество, пораждащо през векове други велики художествени явления; феномен, който ще докажем с творбите от Й.С.Бах и Ф.Лист в областта на духовната музика.


Ще бъдат изпълнени, в повечето случаи за първи път, три Бахови кантати и Листови творби за орган, вдъхновени от Бах и развити в уникалния поетичен синтез на поезия, музика и духовна визия.


Първият концерт ще се състои на 20 октомври 2024, неделя, от 18:00 ч.


В програмата централно място заема кантата „Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen” BWV 12, oт Бах и Листовата едноименна органова композиция.


Това късно творчество, предназначено за катедрално изпълнение, виртуозът Ференц Лист създава със смирение, подобно на лайпцигския кантор Бах .

"ЗА СЕМЕЙСТВОТО С ЛЮБОВ"

Концерт-изповед на Яница Кънева

 27.10.2024 г. от 19:00 ч.

 

“За семейството с любов” е концерт-изповед на Яница Кънева.

 

В този музикален моноспектакъл зрителите ще чуят авторските песни и музика на изпълнителката, запомнящите се нейни интерпретации в “Гласът на България”, както и любимите ѝ фолклорни обработки. На сцената ще бъдат тя, пианото и много лични истории.

 

Целият спектакъл е утвърждение на семейството и любовта като основни градивни единици.

Забележка:

  • Презаверяването на билети става поне един ден преди спектакъла.

  • Закъснелите зрители се настаняват на места посочени от салонен разпоредител.

bottom of page