Скъпи приятели,

Центърът и касата ще бъдат отворени

в четвъртък 01.09.2022 г.! 

Пожелаваме Ви хубаво и усмихнато лято!

Екипът на Сити Марк Арт Център

МУЗИКА

СЕПТЕМВРИ

2022 Silhouettes 10 years 2

ЦИКЪЛ КОНЦЕРТИ "СИЛУЕТИ НА 10"

"ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН СИЛУЕТИ"

 

20.09.2022 г. от 19:00 ч.

      Камерен ансамбъл „Силуети“ празнува своя десети рожден ден на 20 септември (вторник) от 19 ч. в залата на Сити Марк Арт Център. Ще Ви разкажем за своя път през годините, изпълнен с много музика, щастливи мигове, забавни ситуации и незабравими преживявания заедно.

      В програмата ще чуете някои от нашите любими творби в репертоара ни от Корели, Моцарт, Бетовен, Вагнер, Месиен...

     Специален гост ще бъде нашият учител проф. Венцеслав Николов, който ще ни помогне да разкажем заедно историята на Силуети. Ще представим премиерно и първия ни диск „Силуети“.

Очаква ни вечер с много емоции, усмивки, а накрая, разбира се, ще има и торта.
Бъдете с нас, за да ни кажете лично „Честит рожден ден, Силуети!“

ОКТОМВРИ

2022 Silhouettes 10 years 2
проф. Патрик Юд, виола (Швейцария)
press to zoom
Никлас Валентин, цигулка (Дания)
press to zoom
1/1

ЦИКЪЛ КОНЦЕРТИ "СИЛУЕТИ НА 10"

"НОВИТЕ 10"

Със специалното участие на проф. Патрик Юд, виола (Швейцария)

и Никлас Валентин, цигулка (Дания)

 

8.10.2022 г. от 18:00 ч.

 

   По случай десет годишнината на Камерен ансамбъл „Силуети“ в София ще пристигнат музиканти, които са били част от творческия път на ансамбъла през годините и тяхното участие в сесиите на Европейската академия за камерна музика – ЕСМА. Патрик Юд е професор по виола и камерна музика в Университета в Берн, Швейцария и артистичен директор на ЕСМА. Изявен камерен музикант, композитор и диригент, свирил е в ансамбъл „Модерн“ и Колегиум Новус, Цюрих. Заедно с него от Копенхаген пристига младият датски цигулар Никлас Валентин, който е лауреат на конкурса „Карл Нилсен“. Свирил е на престижни сцени като Карнеги Хол, Ню Йорк, Мариински театър, фестивалът Вербие, Швейцария и др.     Заедно с Камерен ансамбъл „Силуети“ те ще представят нестандартен формат на концерт в „три действия“, в който ще звучат както класически творби от Брамс, Прокофиев и Барток, така и музика от датския композитор Карл Нилсен и новата пиеса на проф. Патрик Юд за соло цигулка, която ще бъде представена премиерно на българската публика.      С този концерт ансамбъл „Силуети“ се надява да стъпи на пътя на своите „нови 10“ години чрез творчески срещи, нови хоризонти и още по-смели идеи.      Очакваме ви в съботната вечер на 8 октомври, с нестандартен час 18:00 в уютната атмосфера на залата на Сити Марк Арт Център!

Румяна Атанасова - пиано

ЦИКЪЛ КОНЦЕРТИ "ВИВА ЛА МУЗИКА"

Клавирен рецитал на Румяна Атанасова (Франция)

 

14.10.2022 г. от 19:00 ч.

 

В програмата творби от Фредерик Шопен 

 

Програма:

 

Балада оп.23, №1

Три Етюда из оп. 10 (№1,3,5)

Два етюда из оп. 25 (№2,7)

Балада оп 38, №2

Ноктюрно оп. 15, №2

Ноктюрно оп. 27,№1

Скерцо оп. 31, №2

РУМЯНА АТАНАСОВА е родена във Варна. На 9 години е приета в съществуващия тогава интернат за даровити деца – музиканти, където учи при проф. Панка Пелишек. Продължава образованието си в Софийското музикално училище и Българската държавна Консерватория, като обучението й по пиано е отново при проф. Пелишек. След завършване на висшето си образование Атанасова специализира при известната педагожка Ивон Льофебюр в Париж, а по-късно работи съвместно с нея.

През творческия си път Р. Атанасова е удостоявана както с наши, така и с международни награди:

  • Златен медал и лауреатско звание на първия републикански фестивал в София;

  • Първа награда за най-добро изпълнение на българска творба;

  • Златен медал и първа награда на международния конкурс; Бедржих Сметана; на фестивала Пражка Пролет в Прага;

  • Първа награда на международния конкурс;Клод Дебюси; в Париж;

  • Трета награда на международния конкурс Зифра във Версай;

  • Медал на международния конкурс Маргарита Лонг; в Париж.

Още преди да замине за Париж Румяна Атанасова е изнасяла рецитали и концерти с филхармониите във Варна, Бургас, Плевен, Пловдив и София; под диригенството на Емил Главанаков свири на ММФ „Варненско лято”; на същия фестивал музицира с чешкия диригент Ян Шефел и французина, маестро Жерар Стрелецки; работила е съвместно и с проф. Константин Илиев, Васил Стефанов, Добрин Петков, Месру Мехмедов, Емил Янев...

Участвала е като солистка на оркестрите на френското радио, на радио ВВС и на белгийската телевизия. Изнасяла е концерти във Франция, Германия, Англия, Белгия, Швейцария, Италия и Канада.
Има редица участия в българското радио и телевизия, а фирма ''Супрафон''; в Прага издава грамофонна плоча с нейни изпълнения. Румяна Атанасова има записани
дискове с произведения от Ф. Шопен, К. Дебюси, Ф. Лист както и диск „Славянска душа” с творби от Б. Сметана, А. Дворжак, С. Прокофиев, П. Владигеров.

Забележка:

Презаверяването на билети става поне един ден преди спектакъла.