top of page

ПРЕДСТАВЛЕНИЯ ОТ НАШИЯ 

Галерия

РЕПЕРТОАР

Науру

"НАУРУ"

Монолог на един пътуващ

Представлението е с продължителност  1ч.25 мин.

Автор: Иво Иванов
Драматизация - Руси Чанев
Режисьор – Валентин Ганев
Помощник-режисьор – Борис Коев
Сценография и костюми – Теодора Кирова
Музикално оформление – Слав Бистрев
Участват – Свежен Младенов и Десислава Спасова
 
Американски летищен терминал. В салона за пушене има само  двама пасажери, непознати един на друг - корпулентна млада дама, която пуши и млад мъж, който гледа в таблета си. Той е 40-годишен човек, в отлична спортна форма, явно е отказал цигарите, но в момента се колебае дали отново да пропуши. Вълнението му издава някаква примесена с възхищение гузност, която той изпитва към своята „любима“, задето я е изоставил. Сега, разтърсван от порой думи и мисли, лети към нея и нищо не може да го спре.

Моноспектакълът „НАУРУ“ се базира на мотиви от книгата „Извън играта“ на известния и обичан от читателите у нас журналист и писател ИВО ИВАНОВ, който от повече от 25 години живее  в САЩ. Успехът и провалът са основна тема в енергичната му проза.

Тази продукция на СИТИ МАРК АРТ ЦЕНТЪРА се осъществява от актьора СВЕЖЕН МЛАДЕНОВ, близък до възрастта и журналистическия темперамент на автора, чрез три негови разказа, споени с театралното лепило на РУСИ ЧАНЕВ, който е направил драматизацията и е режисирана (след  съвместния успех, който имаха наскоро на нашата сцена с „Копенхаген“) от ВАЛЕНТИН ГАНЕВ.

"ЛЮБОВНИ ПИСМА"

по А. Р. Гърни

Представлението е с продължителност  1ч.40 мин.

Превод, адаптация и режисура - Георги Михалков
Сценография и костюми - Петър Митев
Авторска музика - Иван Драголов
Хореограф - Кремена Колева
Фотограф - Веселин Василев

В ролите:
АЛЕКСА – Яна Маринова
ТОМАС – Свежен Младенов

Помощник режисьор - Валентина Андонова

Писмата от него до нея, и обратно от нея до него. В рамката на цял един живот. Бесен екшън, в който с изумителна скорост преминават събития, възрасти, чувства, настроения... Лентата се забавя за миг, рисува ни конкретна случка, наивна, тъжна, страшна или страшно смешна и литва през зъбчатките на времето към следващата. Един чат, който в задъханите си редове прескача всичко маловажно и незначително, за да ни потопи в гъстото вино на една любов, която все не може да се случи и категорично отказва да умре. Яна Маринова и Свежен Младенов ще ви разкажат една история, която няма нищо общо с вас и в която няма да спрете да се откривате.

2

МУЗИКАЛЕН СПЕКТАКЪЛ "ЛА"

Представлението е с продължителност  1ч.40 мин.


Едва ли има изкуство с такова разнообразие в жанра, каквото е музиката. Всичко, което излиза от човешкия глас и стотиците музикални инструменти, като организирани тонове, е музика. Десетки са и предпочитанията на тези, които я слушат. Класическа, оперна, фолклор, популярна, джаз и още и още. А какво би станало ако ги смесим? От Бах до Гершуин, от Моцарт до ФСБ. А ако ги смесим и с малко театър! Хм! Вие кажете. На нас ни беше много забавно, докато подготвяхме този спектакъл и сега търсим с кого да споделим това удоволствие.


                                                  Рашко и Косьо

 

„ЛА” е театрална игра, в която двамата изпълнители демострират музикалните си умения. Текстът е написан от актьора Рашко Младенов, а всички музикални движения са на Константин Цеков (ФСБ).

FB_IMG_1598018199660

"АПЕТИТ"

Представлението е с продължителност  1ч.20 мин.

Една неуспяла радио водеща на кулинарно предаване (Богдана Трифонова), която си мечтае да раздава житейски съвети, се среща с една разярена нейна слушателка (Здрава Каменова), която търси отмъщение, заради проваления си брак след точно един такъв радио съвет. Срещата между двете е шумна, абсурдна и най-вече трансформираща. Дали можеш да започнеш на чисто по средата на живота си, когато си жена на 40, без мъж до себе си и без кариера, но пък с няколко излишни килца отгоре? Каква е цената на това да се отърсиш от илюзиите и да се изправиш лице в лице със себе си? Две много гладни за живот жени ще намерят отговора. Не и без помощта на един пистолет...

"ВЕРИГА ОТ ДУМИ"

от Жорди Галсеран

Представлението е с продължителност  1ч.15 мин.

 

Участници:

Рамон : Иваил Симеонов

Лаура : Анастасия Левордашка

Екип:

Костюми и сценография: Даниела Николчова

Фотография: Ирина Иванова - Ирра

Осветление: Цветко Грънчаров

Грим: Красимира Петрова - Fxstudio Bulgaria

Музика: Джаспер Кид, Тони Андерсън, Крис Колман, Николас Дуранте, Джей Аркюв, Георги Георгиев

Режисьор: Георги Георгиев

 

Само една верига от думи може да спаси живота на Лаура, поредната жертва на психопата Рамон. Нима не са думите това, което всъщност ни спасява или убива?

Потапяне в страшни зони на човешкото ни представя психопатът Рамон чрез Лаура, понеже иначе е трудно да разбереш ума на един обгърнат от лудостта човек, ако при него няма друг, който разбира, че единственият начин да спаси своя живот е да избави насилника си от нечовешкото. 

"ОЩЕ ЕДНА ЖЕНА КАЗА"

Представлението е с продължителност  1ч.30 мин.

В музикалния стендъп „Още една жена каза“, Здрава Каменова и Вяра Панталеева ще ви споделят абсурдно - смешни истории от които ще разберете дали бримката е на късмет преди първа среща, как се пише обява за изчезнал котарак в стил турски сериал и колко луди майки може да се съберат в една музикална школа за деца.

Заедно с тях на сцената ще изгрее шеметната Наталия Цекова, която ще разкаже истории за сватби и погребения, достойни за филм на Емир Костурица. А огнената Яна Огнянова ще преведе на живо, какво означава футболът за жените. Освен всичко това, ви очаква още много смях и много яки музикални парчета от 80те и 90те...

Носете си удобни обувки, ще танцуваме накрая..

жена на първа среща

Театър „ВИА ВЕРДЕ“ представя спектакълa:

 

"ЖЕНА НА ПЪРВА СРЕЩА"

 

Сценарий и режисура: Пламен Глогов

Хореограф: Виолета Глогова

Сценограф: Радослав Паноров

В ролите: Антон Кирчев, Василена Василева, Виолета Глогова, Ивайла Сопотенска, Радослав Паноров, Руска Зидарова, Стефан Пашов, Теодора Пеева, Тоника Заекова.

Една жена... един мъж... първа среща... какво може да се обърка? Нека седнем на една маса, за да си отговорим на един от фундаменталните и загадъчни въпроси във Вселената - какво се върти в главата на една жена, когато излиза на среща?

flaer_front_02

"ЖЕНАТА Е СТРАННО ЖИВОТНО"
Представлението е с продължителност  1ч.40 мин.

Една неуспяла, безработна актриса си търси работа, а между другото и мъж. Всяка сутрин се буди с решението този ден нещата да се случат и всеки ден се вживява в ролята на различна жена…или по-скоро различно животно…
 

Ще прекарате една абсурдно смешна седмица с нея и лудите й приятелки. Дали ще намери това, което търси някъде между дългите опашки за поредния кастинг, разходките в огромна картонена рекламна кутия, или на поредното предаване, в което е платена публика? Ще ви оставим да разберете сами.

Но едно е сигурно тя ще ви разсмее до сълзи и ще ви накара да я обикнете. Едно one lady show с една китара и една безумно огнена актриса, която няма да забравите - Яна Огнянова.
 

От автора на „Помощ, имам две деца” ,''Апетит'' , ''Късметът на кукувицата'' и др. - Здрава Каменова

CMAC_PrepodavayTrudno_Poster_92x112cm

"ПРЕПОДАВАЙ ТРУДНО"

Представлението е с продължителност  1ч.20 мин.

Новият моноспектакъл на безспорната, огнена фурия Яна Огнянова, след "Жената е странно животно", тя ще влезе в ролята на учителка по английски, както и в кожата на 10 родители - амбициозни, безотговорни, луди, 6 ученици - сред тях зомбирания от видео игри Майкъл Томас, Павел с 43 фобии, фолк певица, опитваща да научи английски, един таксиметров шофьор, един съпруг, който говори само гръцки.

В какво ще се забърка добрата мис Стела, заради щедрото си сърце?

Едва ли може да си го представите, елате и го вижте!

От авторката на "Апетит", "Жената е странно животно", "Кукувици", "Бонбон", "Помощ имам две деца".

Отвъд думите

"ОТВЪД ДУМИТЕ"

Представлението е с продължителност  40 мин.

Режисьор: Михаела Тюлева
Участват: Краси Кирчев, Коле Китанов, Петромил Денев, Мария Джойкева, Мила Китанова


"Отвъд думите" е онова видимо и невидимо пространство,в което всичко е изключително крехко. Там,където свършват думите за нас започват усещанията. В нашия спектакъл търсим начини да открием повече възможности за изразяване чрез сапунените балони,да развием ситуации,в които да разкрием мечтите и страховете си,да намерим начин да достигнем до всеки.

Опитахме да пресъздадем случки от живота и да развием специфични взаимоотношения,да работим с метафори и асоциации. Надяваме се всеки зрител да види,усети и разбере,че отвъд думите са чувствата.

TEA00319
TEA00186
TEA00367

"НА ЧИСТО"

Представлението е с продължителност  1ч.15 мин.

Превод: Любов Костова

Режисьор: Надя Панчева

Сценография и костюми: Илина Грозева

Музикално оформление: Георги Георгиев

Мултимедия: Тодор Теклевчиев

 

Участват:

Бен - Гринго-Богдан Григоров

Аби - Мария Манолова

 

На 9/11 2001 година пред погледите на стотици хора, два самолета се разбиват в сградите на Световния търговски център в Ню Йорк. Терористичен акт, който белязва началото на века.

Ден след атаката, Бен Харкорт се озовава в апартамента на любовницата си Аби Прескот, в центъра на града. В течение на нощта Бен и Аби се сблъскват с изборите, които сега се оказват възможни за тях, избори за съществуване, различно от това, което са познавали до предишния ден. Пиесата представя бруталните реалности на войната между половете и изследва дали човек може да бъде опортюнист във времена на всеобща безкористност, на фона на национална трагедия.

 

Plakat (1)

"НА КЪС ПОВОД"

Ексклузивно комеди шоу с музика и лични истории на звездите..

 

Не е за изпускане!

 

От тях ще разберете как се опрашват слънчогледи, защо една песен на Шер може да те преследва цял живот, какво е символизъм в семейните отношения, по какво си приличат телевизията и казармата и още много истории свързани с детството, любовта и надеждата..

 

През първите стъпки в шоу бизнеса, разочарованията, малките и големите човешки победи, които понякога изобщо не са се случили под прожекторите...

 

Всичко това гарнирано с много музика и яки гласища, за да се разделим накрая с усещането, че вече се познаваме доста повече, че се разбираме повече,че си прощаваме грешките....


----------
„Познаваме ли се“ е изцяло нов, модерен, стендъп-музикален формат на Desta Production, създаден от авторския тандем Здрава Каменова и Светльо Томов, който не прилича на нищо друго, а "На Къс повод" е само първото шоу от поредицата.

vertical poster web

"ДОМ ЗА ОВЦЕ И СЪНИЩА"

Представлението е с продължителност 50 мин.

Вълнуващ, умен, чувствителен, оставящ без дъх, спектакъл за нашата история от 1912-та година до наши дни.
 
Автор и изпълнител: Здрава Каменова
Режисьор: Гергана Димитрова
Музика на живо: Павел Терзийски
Видео на живо и костюм: Никола Налбантов
Асистент-режисьор: Олга Кочанова
Пространствена концепция: Наташа фон Щайгер
 
Продуценти: международната мрежа „Undernational Affairs", Център за култура и дебат „Червената къща", театър „Максим Горки"/ студио Я (Берлин), театър "Ноймаркт" (Цюрих) в партньорство с „Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура -36 маймуни".
 
 
Една овца, две овце, три овце... Пред малката къща на една сляпа гадателка се вие върволица от хора. Стоят и чакат да съмне, а тя сънува. Един бял овен я води през пътеките на времената. Минава през опожарено село в Беломорска Тракия през 1913 г., пътят й пресича бягащо на Запад момче от 1990 г., среща една изгубена крава от 2018 г., чува гласовете на неродените от 2030 г. Хора от всички краища на света, от миналото и бъдещето, я дърпат за ръцете и искат да разкажат историята си. Всички те търсят нещо или бягат от нещо.
 
Театрална награда ИКАР 2019 в категория „Музика“ и номинация за театрална награда ИКАР 2019 в категория „Главна женска роля“. Носител на немската награда „Брюке Берлин 2020“ за драматургия от Централна и Източна Европа
 
Проектът се реализира с подкрепата на Министерството на културата и Национален фонд "Култура".

Скеч банда "Престъплението!"

КОМЕДИ ШОУ "ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО"

Какво е това?
Ще посмеете ли да се посмеете? Почивка на море или освежителен ремонт на баня, ние ви предлагаме и направата на плочки. Да, плочки, но на корема... от смях. Имаме идеалната фитнес програма – два часа интензивен, кардио смях за стягане на корема и отпускане на психиката. Ще поработим за вашето лятно настроение и през зимата, и ще се къпете в удоволствие, с удоволствие.

Ние знаем, че времето е пари и, именно за това, при нас смехът не се пести и скечовете си струват. Така че бъдете винаги в час, а в случая и в два часа, гарантиран смях в компанията на приятели, гарниран със свежи напитки в приятна обстановка! *

*Който не се смее връщаме парите.

А сега сериозно:

Създадохме едно ново комедийно шоу, което кръстихме Скеч Банда, в което зрелището е като шоу с кеч, но без боя и малко по-истинско. Ще Ви разсмиваме и забавляваме в продължение на 2 часа с кратки скечове по всякакви злободневни теми - житейски, социални и др. Много от случките са лични преживявания на екипа, други са плод на въображението на нашите сценаристи, а трети са взаимствани от наши любими, комедийни формати. В актьорската ни банда участват Мария Димитрова, Мая Гелева, Иваил Симеонов, Горан Иванов и Христо Симеонов. Сценографията и костюмите са създадени от Ясмин Манделли. Продуцентът е Веселин Стоянов - Лино, а сценаристите, съвсем типично за тях, се крият зад завесата.
Във всяко шоу ще се забавлявате с над 60 различни образа, които ще сменят костюми по-бързо от механик сменящ гума в питстопа на състезание от Формула 1, докато вие се спуквате от смях.

 

Дом на нашето шоу е Сити Марк Арт Център /бившeто кино Левски/, където специфичната атмосфера и барът в залата ще ни дадат възможност да Ви предложим едно наистина експлозивно забавление.

Най-важно за нас е как се чувства публиката, а нашата единствена цел е всеки един зрител в залата да запази за дълго приятното усещане от преживяното с нас.


Казват че смехът е здраве, ами много Ви здраве тогава. Очакваме Ви!

------------------------------------------------------
Сити Марк Арт център /бул. Я. Сакъзов 30/
ЦЕНА НА БИЛЕТИТЕ: от 12лв.
РЕЗЕРВИРАЙ МЕСТА: Билети можете да закупите от нашия сайт: www.sketchbanda.com
или от нашите партньори от bilet.bg

------------------------------------------------------
Отваряме врати в 19.30ч.
Начало на шоуто, веднага щом всички са си взели питие и са се настанили /но не по-късно от 20:00ч/

Поразените афиш без дата

"ПОРАЗЕНИТЕ"

Представлението е с продължителност 120 мин.

 

ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „СТОЯН БЪЧВАРОВ“

 представя

 

ПОРАЗЕНИТЕ

Национална награда за български роман на годината "13 века България".
           Награда "ПЕРОТО" в категория "Проза".
           Номинация за театрална музика на Калин Николов за АСКЕЕР 2021.
           Награда ВАРНА 2021 за екипа на ДТ“Стоян Бъчваров“ за проникновен режисьорски прочит и забележителни актьорски превъплъщения в премиерната постановка на "Поразените" по едноименния роман на Теодора Димова.

            "Поразените" участва в тазгодишното издание на Националния фестивал на малките театрални форми в ДКТ Враца.

от Теодора Димова
вариант за сцена Стоян Радев Ге.К.

режисьор Стоян Радев Ге.К.
композитор Калин Николов, номинация за АСКЕЕР 2021

 

вокали Деница Серафим
пиано Миглена Шишева

звукооператор Делян Апостолов
плакат Славяна Иванова
фотограф Тони Перец / Калин Николов/ Росен Донев

 

в ролите:
Райна - Веселина Михалкова
Екатерина - Даниела Викторова
Виктория - Александра Майдавска
Александра - Полина Недкова

 

и гласовете на:
Константин Соколов - Ангел
Димитър Костадинов - Васа
Красимир Добрев - Йордан
Валентин Митев - Никола
Гергана Арнаудова - Кула
Николай Божков - Минà
Милена Кънева - Минка
Симеон Лютаков - Първи инспектор
Станислав Кондов - Втори инспектор
Биляна Стоева - Сия
Юлияна Чернева - Възпитателката
Стоян Радев - Михаил
Пламен Димитров - Първи критик
Ивайло Ивàнов - Втори критик
Валери Вълчев - Трети критик

„Писах романа "Поразените" дълго и мъчително, защото трябваше да се потопя заедно с героите в онази не толкова далечна епоха, която родителите ни бяха преживели, но се страхуваха да говорят за нея дори и с нас, децата си.
Сега романът е адаптиран за първи път за сцена във Варна.
Това е поклон на българския театър към паметта на предците ни, пред техните обезличени съдби.
Единственото, което можем да направим за тях, е да помним, да знаем, да предаваме на другите поколения.
Паметта е може би най-важната, най-спасяващата способност на човека."

ТЕОДОРА ДИМОВА
 
"Историята, паралелът с деня, в който живеем, следите от миналото, които пренасяме, дори понякога без да го съзнаваме, белезите, които прехвърляме на тези след нас, макар и без да искаме... Раните, които остават по нас, в нас... Болките, които трябва да преодолеем... Ще имаме ли сили... Откъде ще ги намерим... Само поразените ли са поразени... Поразяват ли поразените... Докъде се простират пораженията... Кои са поразените? Тези ли, които намират смъртта? Или тези, които остават в живота за да преживеят униженията, болката, мизерията...."
СТОЯН РАДЕВ
 
Спектакълът не се препоръчва за лица под 12 год.!

"ПОСЛЕДНАТА НОЩ НА СОКРАТ"

 

от Стефан Цанев

Представлението е с продължителност  1ч.45 мин.

Режисьор: Евгени Будинов

Сценография и художествено осветление: Петьо Начев

Костюми: Мариела Будинова

Музикална среда: Димитър Добринов

Авторска музика: Илиян Маринов

 

Участват:

Филип Аврамов

Валентин Танев

Милена Аврамова

Александра Михайлова

Кристина Константинова

 

 

Това е най-поставяната пиеса на Стефан Цанев в чужбина, предизвикала фурор в България през 80-те години. Комедия, която ще ви накара да се смеете от сърце, но и ще ви отговори на важни и вечно актуални въпроси за свободата, смъртта и избора.
В нея философското, политическото, общественото и личното се привличат и отблъскват на сцената.
Поставят се въпроси какво всъщност е властта, как се изражда тя, съобразява ли се истината с властта, какви са отношенията между личността и обществото.

"ЧЕХОВ ТЪРСИ ТАЛАНТ"

Представлението е с продължителност  1ч.40 мин.

ПРЕВОД И СЦЕНИЧЕН ВАРИАНТ: Недялко Делчев
ПОСТАНОВКА, ВИЗУАЛНА и МУЗИКАЛНА СРЕДА: Михаил Милчев
УЧАСТВАТ: Александър Станковски, Борис Коев, Вероника Барутчийска, Гергана Либова, Димитър Пишев, Йоана Рачева, Мартин Пашов, Светлина Станчева
 
„Чехов търси талант“ е спектакъл, създаден по бравурната комедия „Добрият Доктор“ на големия американски комедиограф Нийл Саймън, която въплъщава в театрална форма вечните разкази на Антон Павлович. Тя е своеобразна антология, състояща се от кратки скечове и сцени, обединени от фигурата на Разказвача, в която се провижда личността на великия руски писател.

Милица По действ. случай

"ПО ДЕЙСТВИТЕЛЕН СЛУЧАЙ"

ИСТИНСКИ ЛУДИТЕ ИСТОРИИ НА МИЛИЦА

ГЛАДНИШКА

Когато баба ти е преживяла две войни, комунизъм, капитализъм, изкачването на Еверест, първи полет в космоса, сриването на Берлинската стена и помни много повече - тогава има какво да разкажеш.

Когато три поколения пишат стихотворения - има какво да почувстваш.

Когато хората около теб те заливат с любов - има какво да раздаваш!

Всяка една дума в този спектакъл е истина.

Тъжна или героична, весела или любовна, удивителна и луда!

Милица ще ви поведе през живота на четири поколения от своя род.

Ще разкаже безумно смешни истории с фенове и ще чуете най-странните любовни писма, писани някога!

Да, истината, понякога звучи невероятно!

Всичко това е придружено с любими мелодии, вплетени в живота на любимите хора!

 

Край на играта

"КРАЙ НА ИГРАТА"

Представлението е с продължителност  1ч.15мин.

 

По текстове на Хулио Кортасар, Хосе де Еспронседа и стари испански романси.

 

Драматургичен вариант и постановка: Бюрхан Керим

Сценография: Никол Трендафилова

Баян: Георги Величков

Фотограф: Кети Райкова

Участват: Ангела Канева, Дениза Павлова, Елена Траянова, Рафаел Бижев, Георги Величков

„Край на играта“ е теaтрална поема, която започва един вторник в два часа и осем минути с падането на бележка от влака Сентрал Архентино и завършва в същата минута 13 дена по-късно.

Слънцето над Палермо, вятърът откъм реката, отблясъците на кварц и фелдшпат между траверсите в горещината на следобеда образуват особено време-пространство, за да уловят един-единствен миг, в който животът се издига на пръсти и се докосва почти до абсолюта. В тази минута три момичета правят своите "статуи или пози" – живи картини на балерина, срамежлива китайска принцеса или ужасeна фигура, като видение на Мунк... и заживяват в непознатото тъмно и трепетно дуенде, чак докато влакът се изгуби зад завоя.

Последните дни на играта са изпитание – първи срещи с любовта и раздялата, познание за високото и ниското в самите нас, тринадесет дни, изписани като красива и тъжна поема за порастването. Краят е не само на играта, а и на детството...

Бюрхан Керим

Край на играта
Край на играта
Едимн мъж не стига

"ЕДИН МЪЖ НЕ СТИГА"

Участват: Павел Иванов, Кръстю Лафазанов, Емануела Шкодрева и Васил Драганов.

Когато една жена не я интересува какво мислят хората, колко "непорочни" са другите или как ще я гледат. Тя търси щастието си, тя преследва това, от което има нужда и не дава шанс на никого да ѝ показва пътя, а тя сама си го проправя. На пръв поглед, уж някои професии изглеждат по-маловажни от другите, но когато опознаете даден човек, разбирате, че въобще не е така и лесно няма.

Една много комична постановка, разкриваща какво всъщност се крие зад даден грях, зад даден избор на професия и изобщо защо всъщност - "Един мъж не стига".

Докато работихме по този проект, много често се шегувахме с екипа, че трябва името на пиесата да е "Детронирането на моногамията", но ни се стори малко рязко. Интересно ни е какво е вашето мнение по въпроса.

Живак без дата

"ЖИВАК"​ 
Представлението е с продължителност  2ч.

Текст и изпълнение - Димитър Живков
Режисьор - Димитър Стефанов
Художник - Димитър Димитров
Композитор - Мартин Каров
Фотограф - Владислав Христов

Един спектакъл, посветен на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед.

Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство.

Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление.

Една история за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

_MG_9484
_MG_9767

"ИГРА ЗА ГОЛЕМИ МЪЖЕ"

от Саймън Блок


 
Превод: Милена Попова

Режисьор: Димитър Живков
Музика: Владо Ковачев

Сценография и костюми: Димитър Димитров
Фотограф: Илиян Мичев
 
УЧАСТВАТ: ПЕТЪР ПЕТРОВ, ДИМИТЪР ЖИВКОВ, САВА ДРАГНЕВ

 

Веднъж седмично, трима лондонски таксиметрови шофьори, се събират за игра на тенис на маса. Играта е опит да се откъснат от проблемите на ежедневието, но тази вечер е особено напрегната - заплашва ги изпадане от лигата. Конфликтите и различията нарастват,отборът се бори да оцелее, но истинската игра вече не се води на тенис масата.
 

 

CMAC_Gradinata_Poster_92x112cm_1

"КРАЯТ НА ГРАДИНАТА"

Представлението е с продължителност  1ч.20 мин.

Една история, която Чехов не разказа - историята за неговия начин да обича.

 

Ела и разбери повече за тази разтърсваща, страстна и незабравима любов!

Участват: Десислава Чутуркова и Милен Николов

Режисьор: Георги Михалков

Хореография: Ива Караманчева

Костюми: Стоян Радев Ге. К.

Музика: Рене Обри


Антон Павлович Чехов и голямата любов на живота му - тайна, изстрадана, останала загатната, но неразгадана между редовете на произведенията му. Екипа на спектакъла с текстове от над 70 пиеси, разкази и писма на Чехов, с прекрасната музика на Рене Обри и фееричната хореография на Ива Караманчева, ни потапя в темите за невъзможността, загубата на илюзиите и сложния любовен танц на привличане и отблъскване.

 


Историята на аристократката Олга Ивановна и бедния по произход, но преуспяващ Пьотр Сергеевич, се разстила във вихрен калейдоскоп от слово, музика и танц, и със сигурност ще ви върне към някоя тръпчива, горчива, почти забравена, но незабравима страница от вашия живот.

Plan B-366

"ПЛАН Б"

Представлението е с продължителност  1ч.15мин.

Екип:

Продуцент – Продуцентска къща М енд Б Прадакшънс

Идея и постановка – Михаил Милчев

Драматург – Яна Добрева

Композитор – Милен Апостолов

Дигитален артист – Петко Танчев

Фотограф – Иво Орешков

Актьори – Борис Коев, Вартан Алексанян, Гергана Либова, Димитър Пишев, Ивета Маринова, Светлина Станчева.

„План Б“ е документален театрален спектакъл, основан на реални интервюта с истински хора, страдащи от алкохолна или наркотична зависимост. Нашите герои разказват честно и открито за унижения и падения, които трудно бихме могли да си представим. Те обаче, споделят всичко това, защото вече могат да си го позволят – превъзмогнали са го. Светлината е победила в техния път.

 

Това е един спектакъл за духовната криза на човечеството, изследвана чрез едно от нейните най–сериозни проявления - зависимостите, като опит за бягство от реалността и болката. И личния духовен опит като един възможен изход, оказал се спасителен за стотици изтерзани души.

За упадъка на нравите, консуматорския възглед за получаване на незабавно удовлетворение на всички потребности, за девалвацията на духовните ценности.

И за Бог от друга страна. За вечната епична битка между Бог и Его.

За духовния път, извървян от обикновените хора, обект на нашия разказ и чудото, благодарение на което те са изградили един нов живот на основа на вярата.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата на РБ, Рехабилитационен център за лечение на зависимости „Жива“ и любезното домакинство на СитиМарк Арт Център.

CMART_Mashinite_sa_kuchki_70x100cm

"МАШИНИТЕ СА КУЧКИ"

Представлението е с продължителност 90 мин.

Текст: Гергана Димитрова и Здрава Каменова

по идея на Иво Стаменов ОттО 

Режисьор: Гергана Димитрова

Участват: Александър Митрев и Здрава Каменова

Музика: Павел Терзийски

Сценография: Никола Налбантов

Асистент-режисьор: Стефани Стефанова

Звукоинженер: Иво Стаменов ОттО 

плакат: Елена Шопова

 

Случвало ли ви се е да спорите с GPS-а? А да проклинате колата си или да обвинявате телефона си, че нe ви разбира? Какво точно очакваме от техниката и какво мислят машините за нас? Колко валидни са днес трите закона на роботиката на Айзък Азимов? И можем ли да оставим всичко и да стигнем там, където винаги сме мечтали? Ще ни помогнат ли машините?

 

Пиесата „Машините са кучки“, по идея на Иво Стаменов ОттО и текст на Здрава Каменова и Гергана Димитрова, ни среща с Герда, която точно днес е решила да поеме на път към съдбовно важна среща. Маршрутът е неясен, но Здрава Каменова и Александър Митрев ще ни преведат през няколко динамични, смешни и малко криволичещи часове от нейния живот, в които основна компания ѝ правят един GPS, един телефон и една кола.

 

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Национален фонд „Култура“.

машините са кучки4
Машините са кучки2
Машините са кучки6
Машините са кучки3

"ЦИГУЛАРКАТА НА БОГА"
от Стефан Цанев

Представлението е с продължителност  1ч.15 мин.

 
Драматург: Стефан Цанев
Режисьор: Мартин Киселов
В ролите: Доротея Тончева и Петър Петров
Тв адаптация: Дамян Петров
 
Тя е "Цигуларката на Бога" - с всеотдайна роля в една вечно жива история за изкуството и човека.
Пиесата "Цигуларката на Бога" е посветена на актрисата Доротея Тончева , написана специално за нея от драматурга Стефан Цанев, с когото посрещат не един юбилей в дълъг споделен живот. Мълчалив партньор на актрисата е Петър Петров. Тя е виртуозен музикант, той е старателен художник. Тя изисква, той я слуша и продължава да я претворява...
Според актрисата Доротея Тончева "драмата на нейната героиня е, че иска да бъде "Цигуларка на Бога", но... в свой спектакъл". Тя иска да бъде и такава, и друга ...
Авторът разкрива защо....:"...въображението усъвършенства човека, защото се мъчи да го изтръгне от робството на полезното и необходимото, мъчи се да го освободи от животинските инстинкти, кара го да търси нещо, от което няма нужда, което не се яде, не се пие, не се облича, но което го издига над животните и растенията - това го прави човек!..." Стефан Цанев
Една цигуларка възкресява мигове от своите виртуозни изпълнения, когато е била в Генуа и е изсвирила 24-те капричия на Паганини. На другия ден я провъзгласяват за "Цигуларка на Бога". Сега един художник, в пълна тишина, рисува нейния портрет. Тя непрекъснато изисква от него как да бъде представена, той се съобразява и не спира, докато тя разкрива и възкресява душата на артиста.

 

CMART_IstoriaNaVoynika_92x112cm_3

"ИСТОРИЯ НА ВОЙНИКА"

ПО ИГОР СТРАВИНСКИ

Това е концерт спектакъл за един войник и присъствието на нечестивия в съдбата му. Той дебне в неговия живот и го изкушава, както изкушава всички нас. Заслепен от бедността, в която живее, войникът проявява алчност и прави грешка, която му струва всичко, дори и душата. Смелостта, решителността и самоувереността са качества, които натежават на другата страна на везните. Благодарение на тях войникът успява да поправи грешката си и да опознае светлата страна на съдбата си предписана от орисниците.

Спектакълът представя историята със средствата на музикалния концерт и театъра едновременно преплитащи и допълващи се на сцената. Музиката в спектакъла е магията, която оживява историята, лупата фокусираща вътрешните терзания на героите и общата равносметката за случилото се.

Спектакълът е предвиден за публика над 9г. възраст.

viber_image_2021-02-19_15-41-05
Плакат

"ЖЕНАТА Е РИБЯ КОСТ"

Представлението е с продължителност  1ч.15 мин.

Спектакълът, под режисурата на Елица Йовчева, е реализиран върху разкази на Йордан Йовков и акцентира върху женските образи в неговото творчество – Албена, Божура и Пауна.


Участват: Елица Йовчева, Елица Костова и Дайяна Димитрова


      Спектакълът "Жената е рибя кост" събужда клетъчната памет на водата от бликналия чист извор на Йовковото слово и го оживява в плът и кръв. Облича го в движения, целунати от светлината на чувствата, и ни оставя бездиханни от самото начало.
      Завладени от магията на интимните изповеди на Албена, Божура и Пауна, ние преоткриваме Жената от Йовковите разкази като начало и край, като награда и болка, като устрем и обреченост, като цяр и рибя кост... И така, неусетно, полека се потапяме в безвремието на мига, наречен Театър.
       Тексовете са монологични, водят се от първо лице, единствено число. Пресечени са от кратки пластически композиции. Тази смесица между различни творчески подходи е търсена целенасочено с цел различно, интересно и атрактивно представяне по посока ангажиране вниманието на широк кръг публика, включително подрастващи, тийнейджъри и младежи, които изучават Йордан Йовков като задължителен автор в учебната програма.
    Поведението на персонажите е динамично, активно, подплатено с драматизъм. Целта на режисьора е да потопи зрителя в света на всяка една от тези жени, да предизвика у него емоция, емпатия и да провокира въпроси ,съотнесени към нашето съвремие и бит. Да насочи вниманието на публиката към значимостта на жената, нейната способност да променя, въздейства и провокира, както в онези отминали времена, така и днес.

1
2

Драматично-куклен театър Враца

представя спектакълa:

 

"СИРЕНА И ВИКТОРИЯ"

от Александър Галин

превод и постановка – Венцислав Асенов

сценография и костюми – Мария Диманова

музика – Павел Васев

участват: Сабина Коен, Ралица Ковачева, Кирил Стаменов, Юлия Колова

снимки – Цветана Горкиева

В една топла пролетна вечер две самотни жени разгръщат еротично списание. „Повикай ме и ще изпълня най-смелите ти фантазии. Удоволствието гарантирано. Необуздан Кози рог.“ Оттук насетне сюжетните ходовете са непредсказуеми – на какво ли не са способни две романтички в търсене на щастието! А ние ви гарантираме добро настроение, малко поезия и най-вече смях до сълзи!

3
4
5
6
7
8

"ЛИПСВАЩИТЕ 5"

 

Постановка: Алексей Кожухаров

 

Участват: Алексей Кожухаров и Елена Атанасова

 

Костюми: Сърджан Кръстевски

Двама актьори, мъж и жена, опитват да разкажат КОМЕДИЙНА история за ЛИПСВАЩИТЕ неща от живота.

Но мъжът прекалено се вторачва в ЛИПСИТЕ на разказа и превръща цялото театрално преживяване в ДРАМА. Което прави всичко още по-комедийно, в крайна сметка. Той преиграва като герой от сериал на Telemundo, изстрадва с античен патос всяка липса от сценичното случване, без значение от обема му. Да, точно мъжът, все по-бившият стожер в големите и малки социални клетки, защото новата реалност е, че май разменяме половете си.

Разбира се, в един момент и жената, по принцип овладяна, мощна и непоклатима като египетски Сфинкс, е облъчена от самосъжалението на мъжа и постепенно започва да му приглася в патетичното оплакване. И за двамата всичко става съдбовно важно, а емоциите, с които го декорират, се разпростират с "ефекта на пеперудата" – всяко пърхане предизвиква урагани.

Докъде може да стигне мрънкането по това, което ЛИПСВА в живота ни?… И как да отворим очи за това, което ПРИСЪСТВА в него?… Ние имаме някакъв отговор. Може би е като вашия, а може би не… Елате и ще разберете!

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Национален фонд „Култура“.

За зрители над 12 години

Image15

"ПРИ ЗАКРИТИ ВРАТИ"

от Жан-Пол Сартр

Представлението е с продължителност  1ч.25 мин.

Режисьор: Камен Коев

Сценография: Марияна Коева

Музикална среда:

Ая Коева – виолончело и Денислав Караатанасов - виолончело

Участват:

Тони Христова, Марияна Коева, Борис Коев, Здравко Здравков

 

“Само, ако имахме смелостта да си признаем всички мерзости скрити вътре в нас!”

Един спектакъл за вината, прошката, изкуплението, спасението и вечността.

Сблъсък между три души с различни земни съдби събрани в един привидно спокоен и красив ад. Всичко изглежда така,  сякаш могат да “живеят заедно поне 2000 години”, но  така ли е в действителност?

Дали има нужда от специален ад, който да ни очаква след смъртта, или “Адът - това са другите”.

Отговорите можем да потърсим в себе си . . . и в това представление - разбира се!

"ЧЕТИРИ ЖЕНИ БЕЗ 4G"

Представлението е с продължителност  1ч.15 мин.

Автор: Петър Влайков

Режисьор: Димитър Живков

Сценограф: Илина Грозева

Музика: Милица Гладнишка и Иван Велчев

 

 

Какво търсим в социалните мрежи? Какво се опитваме да скрием? Колко бихме издържали, без своето мобилно устройство, което се е почти сраснало с нас? Тези въпроси си задават четири приятелки, на брега на едно красиво езеро. Далеч от всички „екстри” на цивилизацията. Скоро тази „красота” ще ги предизвика и изправи пред собствените им страхове и зависимости, ще ги подложи на неочаквани изпитания. Комичен разказ за зависимостите ни във виртуалния свят и за демоните, които бродят из него.


"ТИТАНИЧНО"

 

Със стендъп хумор Милица Гладнишка ще разбие всяка форма на стрес, защото е надценяван и когато е основателен. Потъването на „Титаник” например не спира нито мореплаването, нито желанието да се открие Америка, нито дързостта да се правят титанични неща: и шедьоври, и безобразия. Дори напротив - от титаничните провали може да се роди голямо изкуство!

 Очаквайте класически и неочаквани версии на поп, рок и джаз парчета, както изпълнение на The beach (авторско парче на Милица Гладнишка и Кирил Добрев

 "Титанично" - музикалният спектакъл на годината, вдъхновен от подвига на музикантите на „Титаник”, които остават на борда до последната си нота, а тя съвпада с последния им дъх.

Ексцентрична версия на последните часове на „Титаник” ще ни покаже за първи път как храбрите музиканти на кораба забавляват публиката до самия й край.


В зашеметяващите тоалети на македонския дизайнер Серго Кръстевски Милица ще грабне публиката и ще я остави да се носи на вълните на флирта, джаза и импровизацията.

 Да си купиш билет за Титаник се е оказало доста рискован ход, но вие бъдете смели – вземете си билет за „Титанично” и бъдете готови за всичко!

В спекакъла участват великолепните музиканти: Михаил Йосифов, Васил Спасов, Атанас Попов и Борис Таслев!
Текст: Мария Моева и Петя Русева
Режисьор: Мария Моева
Музикално оформление: Кирил Добрев
Видео: Студио Дженг
Костюми: Серго Кръстевски
Плакат и снимки: София Вълкова

"TRAPтайм"
A Dance Explorer

Мултимедиен танцов пърформанс

Представлението е с продължителност  1ч.

Изживяването е подходящо за широка аудитория от 7 до 97г.

Ще бъдете въвлечени в едно приключение!
Танцовият изследовател се отправя към своята първа задача.
Чрез неговия анимационен игрален свят, той ще Ви преведе през времето и пространството и ще подейства на сетивата Ви!
“TRAPтайм“ търси общото и различното между две наглед много противоположни и отдалечени във времето епохи – Началото на XX век и разцвета на музикалния стил Рагтайм и нашето съвремие погледнато през призмата на “Trap“ музиката и култура.
“TRAPтайм“ лавира между документалистиката и дивертисмента, между тренда и въпросите оставащи с отворен отговор, между забавните рагтаймове и тежките трап бийтове. 
Танцовия език ще предизвика сетивата с комбинации от американски степ, танцовата пластика вдъхновена от съвременната култура и разбира се, социалния танц и неговата промяна. 

РЕЖИСУРА. ИДЕЯ. ХОРЕОГРАФИЯ. ПОСТАНОВКА - ЗАХАРИ НАНКОВ
АНИМАЦИЯ - ДЕНИЦА ГЕОРГИЕВА
ПИАНО - ЗОРНИЦА ЦВЕТАНОВА
МЕНТОР/ КОНСУЛТАНТ - ЦВЕТАНКА ГЕРГИНОВА
АСИСТЕНТ-РЕЖИСЬОР- ВЕЛИЗАР ГРУЕВ
МУЗИКА: SCOTT JOPLIN, JAMES SCOTT. FRANCIS LAMB, ЗАХАРИ НАНКОВ

УЧАСТВАТ:
ЗОРНИЦА ЦВЕТАНОВА
ЗАХАРИ НАНКОВ
СТУДИО “HYPHERS”

СЪС СПЕЦИАЛНОТО УЧАСТИЕ НА ЦВЕТАНКА ГЕРГИНОВА И РАЛИЦА ЧЕПИШЕВА

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”
www.ncf.bg/
https://www.facebook.com/NationalCultureFundBulgaria
Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria

Родопски драматичен театър "Николай Хайтов"

представя спектакълa:

 

"ПОЧТИ БОЖЕСТВЕНА КОМЕДИЯ"

2.12.2022г. от 19:30ч.

Автор и режисьор е Волен Митев

Участват:

Искра Йосифова

Румен Бечев

Волен Митев

Художник: Дичо Капушев

Музикална среда: Иван Пичуров

За първи път ще имате възможност, с един билет да гледате не една, не две, а цели три пиеси, обединени от обща идея.

11.10.22-259
11.10.22-187

ДЕТСКИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ ОТ НАШИЯ 

РЕПЕРТОАР

"КОТЕШКАТА БАНДА"

 Бон-Бон в авторски мюзикъл на Стефан Димитров и Гергана Сотирова

Представлението е с продължителност 50 мин.

В ролите на славните котета от кварталната котешка банда ще влязат малките таланти от "Бон-Бон" в обновен състав.

Главните герои на мюзикъла успяват с вълшебството и помощта на Доброто, с кураж и постоянство и със силата на приятелството да победят Великия и Лош Магьосник на Мрачното царство - Рат-Сурат. Това и други красиви послания отправя "Котешката Банда" към всички пораснали и непораснали деца в този объркан свят.

"На приятел лапа давам,
и в беда го защитавам! “

е една от любимите строфи на малките бонбони!

 

Музика: Стефан Димитров

Либрето: Гергана Сотирова
Режисьор: Бисерка Колевска
Сценограф: Златка Вачева
Хореограф: Жасмина Стоянова /танцово студио “Пумпал”/
Вокални педагози: Рози Караславова, Яна Балева, Елизабет Нешева
Аранжименти: Стефан Димитров и Борис Чакъров
Музикален продуцент: Рози Караславова, BON-BON MUSIC

Бон-Бон представя мюзикъла

"Пепеляшка"

 

Представлението е с продължителност  1ч.40 мин.

 

Любимата на малки и големи приказка за Пепеляшка ще оживее в нова форма, за да покаже на децата колко голяма е силата на изкуството, да чувстват и преживяват света по един по-дълбок и цветен начин.

В „Пепеляшка“ колоритният режисьор Бисерка Колевска, носител на множество международни награди, успява да погъделичка детското в душата на всеки зрител.

Музиката е на Борислава Танева, с която Бон-Бон работи от създаването си, аранжирана и оркестрираната от Румен Бояджиев-син и програмирана от Виктор Стоянов, украсена от богати вокални аранжименти на Яна Балева и Елизабет Нешева в “LaTiDA” records. Текстовете са на Цветомира Цонева. Основен акцент в „Пепеляшка“ е брилянтната хореография на Жасмина Стоянова (танцово студио „Пумпал“), а за преобразяването на децата актьори в приказни герои отговаря художникът на костюмите Адрияна Найденова. Мюзикълът ще бъде под вълшебния съпровод на ClassicArt String Quartet и Зара Кушева - виолончело и Сара Чакърова - ударни!

 

Очакваме ви, за да съпреживеем заедно историята на Пепеляшка!

Sharenata knijka poster new Mila

"ШАРЕНАТА КНИЖКА"

Представлението е с продължителност 40 мин.

 

Концерт за най-малките деца от 0 - 5 г. и техните родители.

Ще чуете любими пиеси от композиторите: Моцарт, Шуберт, Брамс, Сен-Санс, Корсаков, Прокофиев, Стравински, Пипков, Владигеров и др.

Композициите се вплитат в шарена приказка с любими животинки, песни и игри!
Заповядайте с вашето мъниче и се потопете в шарения свят на класическата музика!

 Участват:

МИЛА КИТАНОВА (актриса)

КАМЕРЕН АНСАМБЪЛ „СИЛУЕТИ“
Калина Митева (цигулка)
Габриела Калоянова (виолончело)
Кристиян Калоянов (кларинет)
Лилия Жекова (пиано)

Мартин Павлов (флейта)

image_6483441 (1)
image_6483441 (2)
Кралят елен

"КРАЛЯТ ЕЛЕН"

16.10.2022 г.

По Карло Гоци

 

Режисьор: Бисерка Колевска

Сценография: Свила Величкова

Музика: Михаил Шишков-син

Костюми и маски: Елена Цонкова

Участват: Любомир Желев, Георги Янев

 

КРАЛЯТ ЕЛЕН е една забавна приказна история с много неочаквани обрати. Хора се превръщат в животни, животни в хора, статуи говорят. Чудни работи разказани от магьосника Дурантарте и неговия слуга Чиголоти. Това е история за шегите на любовта. Аз обичам тебе, ти обичаш друг и за амбицията гореща и ревността любовна, която понякога достига до жестокост и подлост, превръщайки човека в чудовище, злодей. В нашата приказка злодеите са наказани и посланието ни е – останете човеци, с душа красива. Обичайте! Обичайте се!

Любовта, тя, прекрасната, ще спаси света!

Историята е разказана забавно, в стил Комедия дел Арте. Костюмите са цветни, маските гротескни и ярки. И вярваме, че приказката ще се разбере дори от пораснало дете.

Възраст на зрителя от три до сто и три.

Четири отличия от участието на ДКТ Сливен във 22 МФПКТ "ЛутФест" - Източно Сараево, със "Кралят Елен" : 

Награда за най-добро естетическо и техническо решение на куклите за Елена Цонкова 

Награда за актьорска игра на Любомир Желев и Георги Янев в "Кралят Елен" 

Награда за най-добра сценография и костюми на Свила Величкова 

Награда за най-куклена пиеса - "Каменна ръка - Хенрик Юрковски" Участието на ДКТ Сливен в рамките на 22 МФПКТ "ЛутФест" - Източно Сараево

 

Номинация за награда Икар 2021 на Любомир Желев в категория "Постижения в кукленото изкуство" за ролите му в представлението "Кралят Елен"

„ХИТРАНКА ЛИСАНКА“

Представлението е с продължителност 55 мин.

Спектакъл по българска народна приказка

Възраст: 3+

Драматизация: Симона Нанова, Ваня Иванова

Режисура: Ваня Иванова

Сценография: Емелияна Андонова – Тотева

Музикално оформление: Ваня Иванова

Изпълнява: Симона Нанова

В народните приказки е събран вековния опит на хиляди поколения, тя ни прави по-мъдри и по-добри!

Хитрата Лисанка си живее добре  - хем си мързелува, хем си добрува! И винаги успява да се измъкне. Пътешества си от приказка в приказка и ... изобщо не се притеснява, че предава най-добрия си приятел, че е несправедлива или безсърдечна. Но ... „който хитрува, трябва да си пази опашката“. Ще успее ли Лисанка да я опази? Ще замете с нея пак следите или ще си получи заслуженото?

 

В драматизацията са включени  приказките: „ Болен – здрав носи“, „Три хитринки“, „Косе – Босе“, „Врабчето и Лисицата“ и „Вълкът и Лисицата“.

Спектакълът е създаден с финансовата подкрепа на Министерство на културата и фондация Арте Вива.

Плакат_new

"НЕРОДЕНА МОМА"

Представлението е с продължителност  1ч.


Спектакъл по българска народна приказка

 

Сценична идея и драматизация – Симона Нанова 
Режисура - Христина Арсенова

Сценография - Десислава Петкова 
Кукли - Емилия Ковачева 
Музика - Група "Орфика"
Участва: - Симона Нанова

 

Един царски син ще порасне, хлапакът ще стане мъж, преминавайки през куп препятствия. Наивен и нетърпелив, той ще бъде измамен и ще загуби своята истинска любима. Но съдбата ще му даде  шанс, за да възтържествуват истината и любовта.

 

В нашия спектакъл  съжителстват фантастични и реални образи. И не случайно.

         

Потопиш ли се в българската народна приказка, сякаш си в езеро с жива вода - прераждаш се. Такава е и "Неродена мома" - от върха на дървото до дъното на дълбокия кладенец откриваме един прекрасен свят на любов и хармония, на справедливост и морален ред, за които всяко добро сърце мечтае.

           

                         Заповядайте да помечтаем заедно!

Спектакъл на Фондация Арте Вива, създаден с подкрепата на Министерство на културата и ПИБ.

_POSTER

"САПУНЕНА ФАНТАЗИЯ"

Представлението е с продължителност 50 мин.Сапунените мехури винаги са били и ще бъдат една много обичана детска игра и един невероятен феномен за възрастните.

Различни номера, игри и състезания със сапунени балони провокиращи  участието на публиката са част от това сапунено пътуване и преживяване.

В шоуто можем да видим от най-обикновени до най-странни сапунени балони ,като на пример:  балоните с дим, огън, квадратните балони, балони - гъсеница, 5 балона един в друг, тенис със сапунени мехури и други шантави номера.

На сцената или импровизираната такава се получава една магия и едно, като че ли преместване в едно друго пространство подобно на космоса в което главните герои са сапунените балони. Участието на децата в шоуто не само е тяхно огромно желание при първото виждане на балоните, но то е и задължение.

Върхът на магията е един любим на всички деца номер а именно затваряне на човек в балон, наричаме го портал към мечтите.

"СНЕЖНАТА КРАЛИЦА"

Представлението е с продължителност 70 мин.

По мотиви от приказката на Ханс Кристиан Андерсен 

Драматизация Евгений Шварц

Постановка и режисура проф. Румен Рачев и доц. Боряна Георгиева

Асистент-режисьор Георги-Маноел Димитров

Композитор Димитър Христов

Сценографска идея проф. Румен Рачев и доц. Боряна Георгиева

Художествена изработка на сценографско решение Диляна Асенова, Александър Гаралов, Евгения Лачева, Николина Станева, Петър Чекуров

Автор на плаката Иоанна-Микаела Димитрова 

Дизайн на плаката Янина Петрова

Фотограф Теодора Тодорова

Участват студенти специалност „Актьорство за куклен театър”, клас проф. Румен Рачев

 

Мартин  Желанков, Даяна Чалъкова, Мариан Дулчев, Мелис Скендерова, Мадлен Чайлева, Илияз Иляз, Иоанна-Микаела Димитрова, Павел Кинчев, Мариела Богданова, Калин Зафиров

и

Мартин Раков, Вероника Тодорова, Росен Караджов, Ванина  Попова, Виктория Василева, Емилия Миланова, Илиян Диков, Биляна Добрева,  Павел Кинчев, Карина  Борисова, Димитър Иванов

 

Вечна приказка поставяща въпроси и даваща отговорите за моралните стойности в един човешки живот, поставен в рамките на "Вечността" - за силата на човешкия дух, за хората с "горещи сърца", които  се борят, за да постигнат благородните си цели, въпреки нечии стремежи към богатства и власт.

Авторите на спектакъла сътворяват театрално зрелище с много чувство, хумор, динамика, въображение, лиризъм и прекрасна музика. 
На сцената оживяват героите на приказния разказвач, като че ли току-що са излезли от страниците на книга. Малко странни, малко смешни, малко тъжни, но безкрайно любопитни, родени от любовта между няколко изкуства - литература, театър и музика. 

"Злото, което смразява човешките души е победимо, но затова са нужни обединените усилия на всички добри хора." - това е посланието, което авторите на спектакъла отправят към своите зрители.

                          За зрители над 5 години                      

"МУЗИКАТА НА ГОРАТА"

Представлението е с продължителност 40 мин.

 

Камерен ансамбъл „Силуети“ и Сити Марк Арт Център

представят

МУЗИКАТА НА ГОРАТА

„Вие чувате звуците на гората. Ние ще ви помогнем да чуете нейната музика“

Чуруликане на птички, шумолене на водичка, жужене на пчелички... Тези звуци посрещат най-малките слушатели и техните родители в залата на Сити Марк Арт Център. Камерен ансамбъл „Силуети“ и актрисата Мила Китанова разкриват тайните на горските звуци, като превръщат омайната горска песен във вълшебна музика. Изпълнителите ще ви преведат през целия дневен цикъл – от свежото горско утро, през следобедната врява, залезът и красотата на нощта до настъпването на новия ден, озвучени от чудните пиеси на Шуберт, Дебюси, Чайковски и др. „Музиката на гората“ е класически концерт, съпроводен от чаровни истории в рими, горски звуци и картинки, които допълват преживяването и потапят деца и родители в приказна обстановка.

Участват:

МИЛА КИТАНОВА (актриса)

КАМЕРЕН АНСАМБЪЛ „СИЛУЕТИ“
Калина Митева (цигулка)
Габриела Калоянова (виолончело)
Кристиян Калоянов (кларинет)
Лилия Жекова (пиано)

Билетите са без места, зрителите седят на възглавнички.

Music tells poster no date

"МУЗИКАТА РАЗКАЗВА..."

Представлението е с продължителност 40 мин.

 

Камерен ансамбъл „Силуети“ и Сити Марк Арт Център

представят     

МУЗИКАТА РАЗКАЗВА... на най-малките с любов

Меца-Мецана, Зайо-Байо, Катеричка-Рунтавелка, Ежко-Бежко... Това са някои от героите в две любими български приказки за най-малките. Те ще бъдат на сцената заедно с Камерен ансамбъл „Силуети“ и флейтистът Мартин Павлов, а главен разказвач на историята ще бъде МУЗИКАТА. Тя ще ни пренесе в приказен, магичен свят, който е пълен с много красота, искрени усмивки и цветни емоции. „Музиката разказва...“ е третият спектакъл на Камерен ансамбъл „Силуети“ в залата на Сити Марк Център за изкуство, посветен на най-малките слушатели от 0-5 г. и техните родители. Ще звучат творби от Бах, Бетовен, Шуберт, Дворжак и др. 

Изпълнители:
Камерен ансамбъл "Силуети"
Калина Митева - цигулка
Габриева Калоянова – виолончело
Лилия Жекова - пиано
Кристиян Калоянов - кларинет

Мартин Павлов – флейта

viber_изображение_2022-03-26_11-56-35-585

"ПРИКЛЮЧЕНИЯ ОПАСНИ СЪС ГЕРОИ СЛАДКОГЛАСНИ"

 

Режисирано от Адриан Петров и представено от младите актьори в театъра - Божана Мановска, Преслава Георгиева, Гергана Либова, Деси Минчева, Соня Йосифов, Делян Илиев, Борис Хаджийски, Никола Орешков, Атанас Найденов и Асен Левов.

 

 

Oчарователните герои от мюзикъла в рими „Приключения опасни със герои сладкогласни“ от Недялко Йорданов, ще изпълнят сцената на City Mark Art Center с песни и хубавото настроение!

Те ще общуват с децата и възрастните чрез езика на театъра, езика на детството. Този език няма как да не бъде разбран, защото е универсален. В него има всичко: игра, музика, вълшебства. Когато разговаряме чрез него с детето, то се чувства на своя си остров, свободно, щастливо, любознателно и отзивчиво. Точно такова, каквото трябва да бъде едно щастливо дете.

„Приключения опасни със герои сладкогласни“- завладяваща приказка за неочаквани герои в конкурс за песен… Музикална буря от емоции, сътворена от композитора Хайгашот Агасян. Забавна история за приятелството, успеха, доверието и вечната борба между Доброто и Злото… Атрактивно, занимателно, неповторимо театрално изживяване

"ПУК"

от Валери Петров

Представлението е с продължителност 50 мин.

 

постановка и режисура: Валентин Владимиров

сценография и кукли: Ралица Лъскова

асистенти:  Димитър Стефанов, Георги-Маноел Димитров, Десислава Чутуркова

музика: Станимир Иванов

плакат: Янина Петрова

фотограф: Теодора Тодорова

участват абсолвенти специалност “Актьорство за куклен театър”, клас проф. Румен Рачев,

и преподавател доц. д-р Боряна Георгиева

Биляна Добрева, Ванина Попова, Вероника Тодорова, Виктория Василева, Даяна Чалъкова, Димитър Иванов, Емилия Миланова, Иоанна-Микаела Димитрова, Илияз Иляз, Илиян Диков, Калин Зафиров, Карина Борисова, Мадлен Чайлева, Мариан Дулчев, Мариела Богданова, Мартин Раков, Мартин Желанков, Мелис Скендерова, Павел Кинчев, Росен Караджов

 

      „Има в морето на детските игри бисерче, което ни прави по-добри, но где ли е туй бисерче не знаем, но си мислим, че…”

Цял живот търсим „вълшебни бисерчета, които ни правят по-добри“, но понякога те са толкова дълбоко скрити в нас, между истината и лъжата, че няма как да ги открием. Но не преставаме да ги търсим с надеждата, че могат да ни променят. И така до безкрай…

Когато става дума за автори като Валери Петров, няма как да останем само на повърхността. Тяхната истина е толкова дълбока, че ако не се гмурнем, по-добре да не се събличаме по „плувки”. Дързост се иска, като на малката Лили, която с острото си харпунче е слязла на „дълбокото”, за да търси бисерче. И всички морски обитатели, с охота й предлагат помощ… Но дали са искрени?! Няма страшно. Наоколо е Хрили – Ужасът на океана, най–грозната и страшна дълбоководна риба. Всички се боят от него. Не и Лили, разбира се! Защо?! Защото „истинското е невидимо за очите…” Приятелите се усещат по сърцата и външният вид не е от значение.

А! А, Набръчканият човек?! „Май бяхме забравили за него?” Какво ли прави той в това приключение? И защо си няма име, ще разберем от приказката на Валери Петров – „Пук”.

Валентин Владимиров

За зрители над 3 години

"МОЯТ СВЯТ"
Представлението е с продължителност 50 мин.


Спектакъл изграден на принципа на импровизацията, в който главен герой е клоунът


Жизнерадостен клоун с  жълт нос. Влиза в театралния салон и огрява с лъчезарната си усмивка цялата публика. Зрител е като всички други. Весел, забързан, той търси своето местенце в салона, мечтае да види артистите.


Но.... Спектакълът все не започва. Ама колко е часът? Защо сцената е тъмна и празна, къде са актьорите? Нетърпелив като дете той започва да се промъква към сцената на пръсти, търси има ли някой там, зад кулисите.


И изведнъж.... Грейва прожектор, чува се музика – спектакълът май започва. Клоунът е объркан, и когато решава да се измъкне от сцената, се случва нещо неочаквано...


Повече не издаваме. Само ще ви кажем, че накрая на представлението чаровният клоун е мнооого щастлив! Намерил е приятели, получил е аплодисменти, открил е един вълшебен свят с невероятни кукли, които стават „неговия свят“!


Спектакъл на Фондация Арте Вива, изграден на принципа на импровизацията, в който главен герой е клоунът - добър, наивен, обичащ, любопитен. Изпълнен с възхищение и любов, той вдъхва нов живот на куклите от старите представления  „Кой  дърпа конците“ на театър Ателие 313 и „Цирк“ на Ирослав Петков. Музикални картини – Антонио Вивалди, Петър Цанков. Участват – Симона Нанова, Мария Джойкева
 
Спектакъла е невербален  без езикова бариера подходящ за чуждоезична публика.

Princesata_i_Svinariat_Print_02_v

"СВИНАРЯТ"
По Ханс Кристиан Андерсен

 

 

Драматизация и постановка:
Тодор Вълов

Сценография и кукли:
Наталия Гочева

Музика:
Пламен Мирчев - Мирона

Участват:
Яница Халачева
Мадлен Бисерска
Василена Чернаева
Георги Янев
Росен Иванов
Андрей Иванов


Възраст: 5+

 

     Приказката на Ханс Кристиан Андерсен в един спектакъл-пародия, спектакъл- присмех, спектакъл-карикатура на снобизма, на човешката суета, лицемерие, повърхностност, самовлюбеност и КИЧ!

    Андерсен ни напомня, че най-скъпоценното у човека са естественото поведение и благородството на ума и душата. Ето защо никой разглезен, горделив  и пълен с предразсъдъци егоист и сноб, като принцесата, кралят и придворните дами, не е достоен за уважение .

     Спектакълът ще представи комично и карикатурно сблъсъка на две взаимно-отхвърлящи се ценностни системи. 

  - Какво ценим?-Скъпите лъскави вещи и дрънкулки или естествената красота и съвършенство на природата?

    -  Дали богатство, титли ,власт са онова към което трябва да се стремим?

    Мисията на кукления театър е да оформя естетически критерии и вкус ,както и да среща малките зрители с философски и морално-нравствени проблеми, като по този начин спомага за изграждането на ценностната система и възпитанието на децата в семейството. 

"ВЕСЕЛ СВЕТОФАР"

детски забавен спектакъл-игра

от Панайот Цонев

 

За пореден път изкуството ще демонстрира образователните си функции с една постановка, с участието на Искра Йосифова и Гергана Либова.

”Весел светофар” е забавен спектакъл – игра, в който детската публика ще се запознае с правилата на движение, пътните знаци, уличната маркировка, дори важните телефонни номера за спешни случаи.

Артистите ще забавляват децата с песни, игри и поучителни истории, като целта е малчуганите да научат правилата на светофара и пешеходната пътека.

МУЗИКА

ПРОСВЕТЕН КОНЦЕРТ ЦИКЪЛ

"ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНИ ТВОРЦИ"

 

Композитор и астроном - Вилхелм Хершел

(1738-1822)

 

Запознавайки се с историята, виждаме че интердисциплинарността е нещо естествено и че много от големите творци, хора на науката и изкуството, правили историята през вековете и хилядолетията са точно такива симетрично развити творци.

Представяме личности, които да ни напомнят за нашият собствен потенциал, да ни напомня за нашата собствена переспектива.

Един цикъл, който да събужда нашата креативност, нашата сила, нашата способност, нашата цялостност.

 

Водещ и артистичен директор

Йордан Камджалов

 

GENESIS ORCHESTRA

 

ПРОГРАМА

  • Композитор и астроном - Вилхелм Хершел (1738-1822). Симфония №8 C minor

  • Следконцертни диалози между сцената и публиката       

КОНЦЕРТ НА

"МАГИЧЕСКИТЕ ГРЕГОРИАНСКИ ГЛАСОВЕ"

 

 

Грегориански и православни песнопения

..."Просто гениално"- беше определението дадено от немската преса , което бележи пътя  на хора от неговото създаване през 2011 г. в Кьолн. 

..."Просто гениално"- възкликва публиката след всеки един концерт в Германия, Франция,  Швейцария..

"Облечени, като монаси те създават на сцената неповторима мистична атмосфера, в която публиката се пренася извън времето- в свят, в който няма нито религиозни, нито езикови граници.

"Не само вокалната интонация, начина на изразяване и артикулацията на изпълнителите свидетелстват за това, че на сцената излизат истински майстори на музикалното изкуство."

Концертите на " Магическите грегориански гласове" са в две части:

първата представя умела смесица от грегориански хорали, православни литургии и мадригали от времето на Ренесанса  и Барока ,а във втората хорът изумява публиката с изпълнения от ...попмузиката в грегориански аранжименти. Това са хитове на Бийтълс, Род Стюарт, Стинг, Би Джийс, Куин, Андреа Бучели и Ед Шийрън. Това въодушевява публиката и я прави да възкликва - "Просто гениално"

 ..."Просто гениално- Божествено! "- мълвяха хората след първия концерт на българска сцена на 13.07 в залата на Сити Марк Арт център и не искаха да повярват , че това няма да продължи.

   Продължението е на  4.10. от 19 ч. отново в  залата на Сити Марк Арт Център.

bottom of page